Cin'in En Unlu Yemekleri Hakkında Bilgi
Cin mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan fried rice'a (kızarmış pirincpilav) bazı restoranlarda uc renkli pilav denildiği de oluyor
En az 2, en fazla 8 ceşit malzeme kullanılarak pişirilen bu lezzetli ve ilginc pilavın malzeme secimindeki amac, renk, doku ve lezzet bakımından iyi eşleşmeler yapmak En uygunlarından biri karides, tavuk, bezelye ve bambu filizi kullanılarak pişirilen şekli Ayrıca biftekli, mantarlı, salatalıklı eşleşmeler de yapılabiliyor
İlginc olan ise icinde omlet parcalarının da olması Cin'de pilav iki ceşit pişiriliyor Haşlama ve kızartma Duru suda ve yağsız olarak pişirilene haşlanmış pirincpilav deniyor ve bir ceşit ekmek gibi tuketiliyor Kızarmış pilav ise hem gorunuş, hem lezzet bakımından kendi başına bir yemek sayıldığından, yanında corba iciliyor
Cin Plavı
Cin'in En Unlu Yemekleri
2 su bardağı pirinc
3 corba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1 demet taze soğan
2 adet havuc
1 kase salatalık turşusu
25 su bardağı su
1 demet dereotu
1 adet limon
12 cay bardağı zeytinyağı
Cin Plavı Yapılışı
Zeytinyağını tencereye koyun Pirinci ve soğuk suyu ekleyerek 20 dakika sureyle pişirin Sebzeleri cok ince olarak doğrayın Limon suyunu, doğranmış salatalık turşusunu, zeytinyağını ve sebzeleri demlenen pilavla karıştırıp ılık veya soğuk olarak servis yapın
Cin Boreği
Malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurtanın akı
45 corba kaşığı sıvıyağ
34 adet orta boy pırasa
1 adet orta boy havuc
1 orta boy kuru soğan
3 adet beyaz lahana yaprağı
1,5 su bardağı sut
1 kase galeta unu
tuz
karabiber
Cin Boreği Yapılışı
Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun Ardından cok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin Tuzu ve karabiberide atın, kavurun Yumurta aklarını cok az tuz ile cırpın İlk yufkayı serip uzerine yumurta aklı karışımdan surunTum yufkaları bu şekilde ust uste dizin Ucuncu yufkanın uzerine hic birşey surmeden yufkaları sigara boreği gibi 8 adet ucgen olarak kesin Ucgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını ice katlayıp rulo gibi sarın Borekleri sutun icinde 5 dakika bekletin Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt ust eşit pişirin
Cin mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan fried rice'a (kızarmış pirincpilav) bazı restoranlarda uc renkli pilav denildiği de oluyor
En az 2, en fazla 8 ceşit malzeme kullanılarak pişirilen bu lezzetli ve ilginc pilavın malzeme secimindeki amac, renk, doku ve lezzet bakımından iyi eşleşmeler yapmak En uygunlarından biri karides, tavuk, bezelye ve bambu filizi kullanılarak pişirilen şekli Ayrıca biftekli, mantarlı, salatalıklı eşleşmeler de yapılabiliyor
İlginc olan ise icinde omlet parcalarının da olması Cin'de pilav iki ceşit pişiriliyor Haşlama ve kızartma Duru suda ve yağsız olarak pişirilene haşlanmış pirincpilav deniyor ve bir ceşit ekmek gibi tuketiliyor Kızarmış pilav ise hem gorunuş, hem lezzet bakımından kendi başına bir yemek sayıldığından, yanında corba iciliyor
Cin Plavı
Cin'in En Unlu Yemekleri
2 su bardağı pirinc
3 corba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1 demet taze soğan
2 adet havuc
1 kase salatalık turşusu
25 su bardağı su
1 demet dereotu
1 adet limon
12 cay bardağı zeytinyağı
Cin Plavı Yapılışı
Zeytinyağını tencereye koyun Pirinci ve soğuk suyu ekleyerek 20 dakika sureyle pişirin Sebzeleri cok ince olarak doğrayın Limon suyunu, doğranmış salatalık turşusunu, zeytinyağını ve sebzeleri demlenen pilavla karıştırıp ılık veya soğuk olarak servis yapın
Cin Boreği
Malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurtanın akı
45 corba kaşığı sıvıyağ
34 adet orta boy pırasa
1 adet orta boy havuc
1 orta boy kuru soğan
3 adet beyaz lahana yaprağı
1,5 su bardağı sut
1 kase galeta unu
tuz
karabiber
Cin Boreği Yapılışı
Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun Ardından cok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin Tuzu ve karabiberide atın, kavurun Yumurta aklarını cok az tuz ile cırpın İlk yufkayı serip uzerine yumurta aklı karışımdan surunTum yufkaları bu şekilde ust uste dizin Ucuncu yufkanın uzerine hic birşey surmeden yufkaları sigara boreği gibi 8 adet ucgen olarak kesin Ucgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını ice katlayıp rulo gibi sarın Borekleri sutun icinde 5 dakika bekletin Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt ust eşit pişirin