Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çinin Yemekleri

Çinin Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çin Yemekleri


Çin Ülkesinin Yemekleri


Çin yemekleri hem geleneksel hem de moderni birleştirme ve etnik özelliğini sürdürme açısından dünyanın sayılı mutfakları arasındadır Sebze ağırlıklı yemekler, yemeklerin wok adı bahşedilen çukur tavalarda pişirilmesi ve yemeklerin sofralarda yemek yemek çubuklarıyla yenmesi Çin mutfağının en çarpıcı özellikleri arasındadır

Çin mutfağı sebze ağırlıklıdır ama etler de az miktarda da olsa kullanılır Etler arasında en yaygın kullanılan etler domuz eti ve tavuk etidir Ayrıca 13 yüzyıldan bu yanlamasına Pekin civarında hazırlanmakta olan Pekin Ördeği Çin Millet Cumhuriyeti'nin ulusal yemeği olarak kabul edilmektedir Çin'in Kanton bölgesi ise denize yakınlığı sebebiyle balık eti ve su ürünlerine (özellikle karides ve midye) önem verir Ayrıca bilhassa Uzakdoğu dışındaki ülkelerde yer alan Çin lokantalarında dana eti ve hatta koyun etiyle yapılan yemekler oldukça yaygındır

Çin mutfağında kullanılmayan araç gereç yaklaşık olarak değil gibidir Ama dünyanın diğer mutfaklarında kullanılan malzemelerin yanı sıra Çin mutfağının kendine eşsiz bazı malzemeleri mevcuttur Bu malzemeler aralarında soya fasulyesi ve soya fasulyesinden türeyen malzemeler özel bir tartı taşır Bunların arasında soya sosu, soya sütü, fasulye filizi ve tofu yer alır Soya sosu soya fasulyesinin su, tuzlu ve tahıllarla birlikte fermentasyona uğratılması sonucu elde edilen bir sostur ve Çin mutfağında yaygın olarak kullanılır

Çin mutfağının kendine has çoğu sebzesi mevcuttur Bunların aralarında körpe darı koçanı, Çin lahanası (Brassica rapa chinensis), dağıtılmış mantar çeşitleri, Çin brokolisi (Kailan), körpe bambu çubukları, Çin su kestanesi (Eleocharis dulcis), su teresi (Rorippa nasturtiumaquaticum) gibi sebzeler vardır

Çin mutfağında pilavlar ve pirinçten türeyen malzemeler de özel bir ağırlık taşır Ekmek Çin mutfağında pozitif talep göremeyen bir maddedir Pilavlar ekmek yerine doyurucu madde olarak kullanılır *
 

Similar threads

Cin Yemekleri Cin Ulkesinin Yemekleri Cin yemekleri hem geleneksel hem de moderni birleştirme ve etnik ozelliğini surdurme acısından dunyanın sayılı mutfakları arasındadır Sebze ağırlıklı yemekler, yemeklerin wok adı verilen cukur tavalarda pişirilmesi ve yemeklerin sofralarda yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Japonyanın Yemekleri Japon Yemekleri Japonyanın Yemekleri Nelerdir Japon Yemekleri Bir ülkeyi daha iyi tanıyabilmek için o ülkenin yemeklerinden yemek lazımdır Bir ülkenin yemekleri o ülkenin ulusal karakterini, lezzet tercini, estetik anlayışını, hayat biçimini vb gösteren öğelerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Tokat Yemekleri Tokatın Yemek Yemek Kültürü Tokatın Bölgesel Yemek Yemek Tarifleri Tokat ili verimli topraklarında yetişen ürünleriyle zengin bir mutfağa sahiptir Anadolu mutfaklarını sınamak ve yemek yemek kültürümüzü daha yakından tanımak isteyenler için Satı Kargı nın katkıları ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Japonya Geleneksel Yemekleri Japonyanın Meşhur Yemekleri nelerdir Japonyanın Meşhur Yemeği Japonyanın Ünlü Yemekleri Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya ’da öğlen ve akşam yemeklerinde alt yemek yemek, sabahtan kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamagokakegohan), natto...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Japonyanın geleneksel yemekleri Japonyanın meşhur yemekleri nelerdir Japonya nın meşhur yemekleri Japon yemek kültürü Japonya mutfağı Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya ’da öğlen ve akşam yemeklerinde tabi yemek, sabahtan kahvaltısında ise ham yumurta ve soyu sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt