Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

çinli bir kardeşemizin,islama karşı teslimiyeti!!!!!

çinli bir kardeşemizin,islama karşı teslimiyeti!!!!!
0
49

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
çinli bir kardeşemizin,islama karşı teslimiyeti!!!!! AŞagidaki yazilan yazi hikaye degildir,gercek yasanmis bir olaydir bir kardesimiz yayinlamis,uzun diyerek okumamazlik yapmayalim, Allah rizasi icin okuyalim Bundan altı, yedi ay önce Çin'in öbür bölgelerinden on kişi İstanbul'a kazanç Bu on birey banal ahali değildir Bunların müşterek özelikleri yeni Müslüman olmalarıdır Umre için İstanbul üzerinden Arabistan'a gideceklerdi Tümü de yeni Müslüman olmuş Kimi yirmi gün önce, kimi bir ay, en uzağı iki ay önce Müslüman olmuştu Ne yeterince İslâmî bilgileri vardı, ne de yapacakları umre ile ilgili bir bilgileri Yanlarına, kendilerine muavin olacak, keza Çince'yi, ayrıca Arapça'yı iyi haberdar olan, ayrıca de İslâmî bilgisi olan birini kılavuz olarak alacaklardı Mevlâ'mızın takdiri, Türkistan'daki Çin zulmünden kaçıp İstanbul'a belirlenmiş bir Uygur kardeşimiz, bu on Çinliye kılavuz oldu Bundan daha sonra hâdiseyi bu kardeşimizden dinleyelim Bahsi geçen kardeşimiz hemen bizim yanımızda bulunmaktadır Yeni Müslüman olmuş bu on Çinli ile birlikte yola çıktık Kısa zamanda aramızda iyi bir dostluk kuruldu Yeni mü'min olmuş bu millet, büyük bir coşku yaşıyorlardı Hiçbirinin İslâmî bilgisi yoktu Hatta namazda okuyacakları sûreleri bilmedikleri gibi Fatiha'yı bile bilmiyorlardı Bir Takım zikirleri yaptırmaya çalışıyor, ama Çince telâffuz kuvvet olduğu için zikirleri bütün okuyamıyorlardı Namazlarda sadece Elhamdülillah, Allahu Ekberdiyebiliyorlardı Bana sormuşlardı Ne yapalım?diye Ben de onların kimine Elhamdülillah, kimine Lâ ilâhe illallahve benzeri zikirleri öğretmeye çalışıyordum Onlar da namazlarda bunları söylüyorlardı Önce Mekke'ye gittik Kâbe'de onların hâli görülmeye değerdi Yeni doğmuş çocuklar misali coşku ve neşe içinde, kâh ağlıyor, kâh gülüyorlardı İsimlerini değiştirmiştik: Muhammed (Çan Çing) Hasan, (Çun Fang) gibi herkes yeni ismi ile çağırılıyordu On Çinli kardeşimizden biri olan Muhammed de bir farklılık vardı Bu durum dikkatimi çekmişti Her namazını gözleri yaşlı olarak bitiriyordu Iyice dikkat ettim Evet, Muhammed namazlarında ağlıyordu Bana da kesintisiz sorular soruyorlar, İslâm hakkında data ediniyorlardı Ben de bildiğim kadarıyla onlara bilgiler veriyordum Bir gün Muhammed sordu: Içki nedir, İçkiye dinimiz nasıl bakar? Rabbimiz içkiyi kesin olarak yasaklamıştır, içilmesi, yapılması, taşınması, satılması yasaktır Kaldığımız otele gelmiştik Muhammed bir telefon edeceğini söyledi ve ona memleketine telefon etme imkânı sağladık Çin'deki kardeşini arıyordu, kardeşine tıpkı şöyle diyordu: Içki fabrikamızı kapat, Allah'ımız öyle emretmiş Bize bu emre adapte etmek düşer Kardeşi bunu yapamayacağını, çoğu bağlantısının olduğunu, durup dururken, kapatırlarsa, yüz binlerce dolar hasar edeceklerini, hiç olmazsa kendisine azıcık süre vermesini söyler Fakat Muhammed kararlıdır: Allah emretmiş, bize aktarmak düşer Fabrikayı derhal kapat, ben gelince borçları hallederim Alkol fabrikası kapanıyor Mekke'deki ibadetlerimize devam ediyoruz Tekrar bir gün bana sordukları sorularda çıkardıkları bir neticeyi açıklarlar: Kadın modası, kadınları güya çıplak resmetmek gibi etkinlikler de dinimizde yasak mıdır? Evet yasaktır Benzer gün ötele geldiğimizde yeniden Çin'i aradı ve bu sefer de kardeşine moda evinin kapatılması emrini verdi Kardeşi yeniden itiraz etti, oysa Muhammed ne itiraz dinledi, ne de kararından vazgeçti Rabbimiz emretti ise, bize bu emre aktarmak düşer Mekke'deki ziyaretimizi bitirdik ve Medine'ye gittik Medine'de bir sabahleyin namazı Efendimizin Burası cennet bahçesidirbuyurduğu yerde sabahtan namazının fazını kılıyoruz Muhammed benim yanımda Öteki Çinli kardeşlerimizle benzer saftayız Ilk secdeye varıyoruz, secdeden kalkıyoruz, ikinci secdeye varıyoruz, sonradan kıyama kalkıyoruz O da ne? Muhammed hâlâ secdede, kalkmadı Her Tarafta secde ediyoruz, ettahiyyatı okuyoruz ve selâm veriyoruz Muhammed hâlâ secdede Düşündüm oysa, yorgunluktan ve uykusuzluktan ara sıra insana bir geçkinlik geliyor, Muhammed'e de secdede böyle bir şey oldu, uyudu Elimi uzattım, omzuna dokundum ve hafifçe çekeyim dedim ancak, sağ tarafının üzerine yuvarlandı Muhammed'in ölmüş olabileceğini düşündüm Durum duyulmuştu Görevliler müdahalede bulundular, dışarı çıkardılar, bir ambulansa koyarak hastaneye götürdüler Biz de gittik Hastanedeki birincil muayenede çoktan vefat ettiğini söylediler Muhammed'i hastanenin morguna kaldırdılar Çinli kardeşlerimle birlikte hastanenin önünde ne yapacağımızı bilemez bir hâlde endişe içinde bulunuyorduk O sırada bir otomobil ile makam mevki sahibi bir zat geldi Cümbür Cemaat onu hürmetle karşıladı, sonradan öğrendik ancak bu zat Medine'nin ileri gelen yöneticilerinden biri idi Hastane yetkililerine sordu: Bugün burada ölen bir Çinli var mı? Evet, cevabını alınca şu açıklamada bulundu: Dün gece Efendimiz rüyamda bana göründü ve buyurdular oysa, Yarın burada bir Çinli kardeşim vefat edecek, onun cenazesi ile ilgileninbir anda her şey değişti Muhammed'i morgdan aldılar, bir devlet yetkilisine yapılanlardan daha fazlasını yaptılar Cennetü'l Bakî'ye defnettiler Bu hâdiseyi şahsen yaşamış ve onlara rehberlik yapan Doğu Türkistanlı kardeşimiz hâdiseyi bu şekilde anlattı Teslimiyeti gördük yok mi? Rabbim emrettiyse, bize uygulamak düşerZararmış, ziyanmış, önemi değil Rabbimiz emretmiş ve iş bitmiştir İşte sahabe inancı Bu Çinli kardeşimiz de o inanca ulaştı ulaşmasına; ama dünyada fazla kalamadı Çünkü bu dünya pisliğinin içinde fazla kalamazdı ve kalmadı da Efendimizin de ilgisine mazhar oldu Ne mutlu bu Çinli kardeşimize, ruhu için elfatiha Bu hâdiseyi niçin anlattık? Bu hâdiseden çıkaracağımız dersler var da onun için anlattık Bu Çinli kardeşlerimiz, internet sayesinde İslâm ile şereflendi Gerek ülkemizde, gerekse dünya üzerinde bir kıvılcım bekleyen nice halk var Bizim yapmamız gereken; bizden bir ışık, bir kıvılcım bekleyenlere bir lahza önce gelmek Alınacak manâlı derse gelince, bir sigaradan, bir markadan ya da herhangi bir lüksünden vazgeçemeyen mü'minler, şu Çinli Muhammed'i okuyun Bakın teslimiyete Emir Mevlâ'dan ise, bize uymak düşer Ey bir sigarayı feda edemeyen mü'min kardeşim! Çinli Muhammed'e bak! O aniden koskoca bir fabrikayı nasıl feda etti?! selametle