bilgilihocam
FD Üye
Mutlaka hepimizin başına öyle ya da böyle en az bir defa gelmiştir bu pipide yanma hissi. Bu enfeksiyondan, mikroptan, üşütmekten ve hatta tuvalette çok zorlamaktan olan bi durum. Çok zorladıysanız veya üşüttüyseniz peniste yanmanın çözümü kolay ancak mikroptan dolayı veya enfeksiyon kaptıysanız durum çok ciddi mutlaka doktora görünmelisiniz.
Peniste yanma neden olur?
Ben peniste yanma sorununu pek çok kere yaşadım ve çözüm olarak en sonunda bunu uygulamaya başladım ve bende kesin olarak geçiriyor.
Eğer geçmezse sorun enfeksiyon vb. bir sebepten olabilir. Burada yazılan bir doktor tavsiyesi değildir. Lütfen doktora gidiniz ve tahlillerinizi yaptırınız.
Peniste yanma neden olur?
- Üşütmeden kaynaklı olabilir. Erkekler soğuk algınlığı, grip veya ani hava değişimi geçirdiklerinde boşaltım sistemi çok kolay etkilenir.
- Çok aşırı cinsel hayat veya masturbasyon. Normal düzenin dışında bir hafta veya birkaç günlük aniden aktifleşen cinsel hayat penis yanmasına sebep olabilir.
- Ayakları üşütmek. Ayakların soğukta kalması veya çıplak ayakla yerlere basmak üşütmeye dolayısı ile yanma hissine sebep olabilir.
- Enfeksiyon kapmış olabilirsiniz. Bu durumda doktora gidip antibiyotik veya semptomatik ilaçlar kullanabilir, doğal tedavi olarak adaçayı içebilirsiniz.
- Sıcak su torbası, ayaklara ve kasık bölgesine konulacak sıcak su torbası hızlıca iyileşmenize ve ağrıyı kolayca geçirmenize yardımcı olabilir.
- Ağrı kesici kullanmak, eğer bir yeriniz ağrıyor, acı hissediyorsanız ağrı kesici ilacı dozunda kullanmak size zarar vermez. En yakında bulduğunuz, daha önce kullandığınız bir ağrı kesici ilacı içip etkisini göstermesini bekleyebilirsiniz.
- Adaçayı, Yeşilçay gibi bitkisel çaylar tedavi için kullanılabilir. Temel olarak vücut ısısını yükselttiklerinden pipi yanmasını geçirecektir. Ayrıca enfeksiyon sebebi ile oluştuysa adaçayı, antibiyotik etki göstereceğinden hastalığınızı da tedavi edecektir.
Ben peniste yanma sorununu pek çok kere yaşadım ve çözüm olarak en sonunda bunu uygulamaya başladım ve bende kesin olarak geçiriyor.
Eğer geçmezse sorun enfeksiyon vb. bir sebepten olabilir. Burada yazılan bir doktor tavsiyesi değildir. Lütfen doktora gidiniz ve tahlillerinizi yaptırınız.