Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cinsellikte geri çekme yöntemi

Cinsellikte geri çekme yöntemi
0
167

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
Geri çekme yolunda sağlanmaya çalışılan şey, spermlerin hatunun vajinasına girmesini önlemektir. Bu teknikte cinsî bağlantı sırasında erkek, tam boşalma anı geldiğinde penisini geri çekerek dışarıya boşalır. Halk arasında dışarıya boşalma olarak da bilinen bu formül korunma emelli kullanılsa da hem hamilelik hem de cinsî yolla bulaşan marazlar mealinde her hengam risk taşır. 

cinsellik-sevisme.jpg
sperm.jpg
Gebelikten korunmak isteyen çiftlerdeki "sperm içeri girmezse gebe kalınmaz" mütalaası son nokta yanlıştır.

Sevişme esnasında erkek boşalmasa da, erkeğin penisinde ön sevişme sırasında zevk likidi ismi verilen ve içinde sperm bulunan bir likit oluşur. Bayan gebe kalmaya elverişli olan yumurtlama günlerinden birinde ise erkekten ön sevişme sırasında gelen zevk sıvısının içindeki yüzbinlerce sperm, bayanın rahim içindeki kanallarına ulaşıp yumurta hücresinde gebeliği başlatabilir. Bu mealde yumurtlama devrindeki bir hatunun yalnızca zevk likidi ile gebe kalması mümkündür. Bu yüzden istenmeyen gebeliklerin birçoğu bu yolla oluşur.

Geri çekme prosedürü, devletimizde yaygın olarak kullanılan yanlış bir veladet denetim formülü olsa da yüzde 40 nispetinde gebe kalma riski vardır. Eski devirlerden günümüze kadar kullanılmaya devam edilen bu metot, hatun veladet bilirkişileri tarafından bir tevellüt denetim prosedürü olarak hiçbir hengam önerilmez. 

Gebelikten korunmak için aktif usuller: [*]Prezervatif [*]Tevellüt denetim prosedürü: Spiral [*]Aylık tevellüt denetim iğneleri [*]Veladet denetim hapı nasıl kullanılır? 
prezervatif.jpg

İlgili haberler

858,505Konular
982,977Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt