Sevişme esnasında erkek boşalmasa da, erkeğin penisinde ön sevişme sırasında zevk likidi ismi verilen ve içinde sperm bulunan bir likit oluşur. Bayan gebe kalmaya elverişli olan yumurtlama günlerinden birinde ise erkekten ön sevişme sırasında gelen zevk sıvısının içindeki yüzbinlerce sperm, bayanın rahim içindeki kanallarına ulaşıp yumurta hücresinde gebeliği başlatabilir. Bu mealde yumurtlama devrindeki bir hatunun yalnızca zevk likidi ile gebe kalması mümkündür. Bu yüzden istenmeyen gebeliklerin birçoğu bu yolla oluşur.
Geri çekme prosedürü, devletimizde yaygın olarak kullanılan yanlış bir veladet denetim formülü olsa da yüzde 40 nispetinde gebe kalma riski vardır. Eski devirlerden günümüze kadar kullanılmaya devam edilen bu metot, hatun veladet bilirkişileri tarafından bir tevellüt denetim prosedürü olarak hiçbir hengam önerilmez.
Gebelikten korunmak için aktif usuller: [*]Prezervatif [*]Tevellüt denetim prosedürü: Spiral [*]Aylık tevellüt denetim iğneleri [*]Veladet denetim hapı nasıl kullanılır?
İlgili haberler
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.