iltasyazilim
FD Üye
Çıntar Mantarı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*1015 adet Çıntar Mantarı (yaklaşık 500 gr’a denk geliyor)
*1 adet küçük boy soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tereyağ
*Kırmızı tatlı toz biber
*Karabiber
*Tuz
Çıntar Mantarı Kavurması Tarifi Yapılışı Çıntar mantarları iyice ve özenle yıkanır Daha sonra istenilen büyüklükte kesilir Ben iri iri kesmeyi tercih ettim Kapaklı tava ya da tencereye zeytinyağı dökülür Küp küp doğradığımız soğanlar rengi değişip yumuşayınca mantarlar eklenir Tahta kaşık yardımıyla biraz karıştırılıp tencere kapağı kapatılır 2 dk sonra tuz, karabiber ve kırmızı tatlı toz biber ilave edilir (Baharatları 1 çay kaşığı ölçeğinde attım Sizler arzu ettiğiniz kadar atabilirsiniz) Mantarlarımızı kısık ateşte kavurarak pişiriyoruz Sanki kırmızı et pişirir gibi mantarlarda suyunu salacak Pişme anının sonlarına doğru tereyağını ekliyoruz Ve ateşin altını biraz daha açıp suyunu çekene kadar kaşık yardımıyla kavuruyoruz Mantarlar yumuşayınca ocağımızı kapatıp servis ediyoruz
TAVSİYE:
Sıcak tüketilmesi önerilir Ben kekik döküp yiyorum daha lezzetli oluyor Afiyet olsun
*1015 adet Çıntar Mantarı (yaklaşık 500 gr’a denk geliyor)
*1 adet küçük boy soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tereyağ
*Kırmızı tatlı toz biber
*Karabiber
*Tuz
Çıntar Mantarı Kavurması Tarifi Yapılışı Çıntar mantarları iyice ve özenle yıkanır Daha sonra istenilen büyüklükte kesilir Ben iri iri kesmeyi tercih ettim Kapaklı tava ya da tencereye zeytinyağı dökülür Küp küp doğradığımız soğanlar rengi değişip yumuşayınca mantarlar eklenir Tahta kaşık yardımıyla biraz karıştırılıp tencere kapağı kapatılır 2 dk sonra tuz, karabiber ve kırmızı tatlı toz biber ilave edilir (Baharatları 1 çay kaşığı ölçeğinde attım Sizler arzu ettiğiniz kadar atabilirsiniz) Mantarlarımızı kısık ateşte kavurarak pişiriyoruz Sanki kırmızı et pişirir gibi mantarlarda suyunu salacak Pişme anının sonlarına doğru tereyağını ekliyoruz Ve ateşin altını biraz daha açıp suyunu çekene kadar kaşık yardımıyla kavuruyoruz Mantarlar yumuşayınca ocağımızı kapatıp servis ediyoruz
TAVSİYE:
Sıcak tüketilmesi önerilir Ben kekik döküp yiyorum daha lezzetli oluyor Afiyet olsun