Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çipli pasaport

Çipli pasaport

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yıllardır üzerine çalıştığı biometrik, çipli yeni pasaportlar hafta başından itibaren kullanılmaya başlanacak

Yeni pasaportların kamuoyunda anlaşılması için İçişleri Bakanlığı bir tanıtım toplantısı yapacak

Yıllardır üzerinde çalışılan yüksek güvenlikli 'çipli pasaportlar' ay başı itibarıyla hayata geçiyor Bu tarihe kadar alınanların son kullanım tarihine kadar kullanılabileceği belirtilirken, ilk pasaportlarda Ankara Gölbaşı ilçesinde kurulan özel tesislerde hazırlandı Biyometrik, elektronik, çipli özellikleri bulunan pasaportların epasaportlar için 81 ilden başvuru yapılabilecek Güvenlik için sadece Ankara'da üretilecek yeni pasaportlar kargo ile vatandaşın adresine teslim edilecek Adresinde 2 defa bulunamayan kişilerin pasaportları alması için başvurdukları ilin emniyetine teslim edilecek

Tüm kimlik bilgilerinin çip aracılığıyla bilgisayarlarca okunacak pasaportlar, sınır ve gümrük kapılarında zaman kaybını önlemesinin yanı sıra, güvenlik özellikleri nedeniyle de kopyalanamaz olacak Her Türk Vatandaşı'na özel üretilecek pasaportlarda refakat hanesi de bulunmayacak Rengi bordoya dönen umuma mahsus epasaportlarda 6 ay ile 10 yıl arasında geçerlilik süresine sahip olacaklar Yeşil pasaportlar ise yine aynı renkle 4 senelik olarak hazırlanacak

Yeni pasaportların tanıtımı için yürürlüğe girdiğinden bir gün sonra 2 Haziran'da İçişleri Bakanlığı bir tanıtım toplantısı düzenlenecek Uygulamanın ayrıntılarının anlatılacağı toplantı Ankara Bilkent Oteli Kongre Merkezi'nde yapılacak İçişleri Bakanı Atalay'ın yanısıra üst düzey emniyet yetkililerinde katılacağı toplantıda ayrıca talep eden davetlilere yeni pasaportları da verilecek

Uygulamanın bir başka yansıması olan birkaç gün önce kurulan Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Daire Başkanlığı'nda toplantıda anlatılacak ilkler arasında yer alıyor Epasaport uygulaması için kurulan internet sitesi, yardım için oluşturulan çağrı hattı, Ankara Gölbaşı'ndaki üretim merkezi gibi unsurların yanı sıra daire ve işlevi de emniyet yetkililerince toplantıda anlatılacak

858,497Konular
982,555Mesajlar
30,293Kullanıcılar
CyscoderSon üye
Üst Alt