iltasyazilim
FD Üye
Çir Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr çir (kuru kayısı)
*10 su bardağı su
*1,5 su bardağı toz şeker
Çir Hoşafı Tarifi Yapılışı Çir hoşafı, Kırşehirde çok sık yapılan bir hoşaftır Yazın anneannemlerin bahçesindeki mis gibi kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kuruttuk Umarım beğenirsiniz
Çiri güzelce yıkayıp süzgece alalım Tencereye suyu ve toz şekeri alıp kaynatalım Kaynadıktan 5 dakika sonra çirleri ekleyelim Yaklaşık 20 dakika kadar hafif koyu kıvam alıp çirler yumuşayana kadar kaynatalım Piştikten sonra dışarda ılıtıp buzdolabına alalım ve soğuk servis edelim Afiyet olsun
*500 gr çir (kuru kayısı)
*10 su bardağı su
*1,5 su bardağı toz şeker
Çir Hoşafı Tarifi Yapılışı Çir hoşafı, Kırşehirde çok sık yapılan bir hoşaftır Yazın anneannemlerin bahçesindeki mis gibi kayısıların çekirdeklerini çıkartıp kuruttuk Umarım beğenirsiniz
Çiri güzelce yıkayıp süzgece alalım Tencereye suyu ve toz şekeri alıp kaynatalım Kaynadıktan 5 dakika sonra çirleri ekleyelim Yaklaşık 20 dakika kadar hafif koyu kıvam alıp çirler yumuşayana kadar kaynatalım Piştikten sonra dışarda ılıtıp buzdolabına alalım ve soğuk servis edelim Afiyet olsun