Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çiriş Yemeği (Erzurum Yöresinden)

Çiriş Yemeği (Erzurum Yöresinden)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çiriş Yemeği (Erzurum Yöresinden) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo çiriş otu
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı salça
*1 orta boy soğan
*Varsa domates suyu
*1 avuç bulgur
*Tuz

Çiriş Yemeği (Erzurum Yöresinden) Tarifi Yapılışı Size Erzurum yöresine ait şifalı mi şifalı lezzetli mi lezzetli bir yemek tarifi vereceğim ,faydaları saymakla bitmeyen bu ot Erzurumda yetişiyor ama ben izmir de pazarlarda bulabiliyorum, sadece bu aylarda oluyor herkesin yılda 2 yada 3 kez tüketmesi gereken bir ot şimdi tarife geçelim
Çirişlerin foto da görüldüğü gibi tepesinde bulunan kısmı soyulur alt kısmından bir miktar kesilir içinden bir tohum çıkar o tohum da çıkarılır ve ıspanak doğrar gibi doğranır temiz yıkanır Ben biraz sirkeli suda bekletirim bütün yeşillikleri Soğan yağda pembeleşinceye kadar pişirin sonra domates suyu salça tuz ekleyin, yıkadığınız çirişleri koyun ve üstüne 1, 5 su bardağı su koyup 1 avuç bulguru da ekledikten sonra ağzını kapatıp kısık ateşte 1520 dk pişirin
Eminim bu farklı tadı lezzet hoşunuza gidecektir Şimdiden afiyet olsun
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,143Kullanıcılar
XmaxdSon üye
Üst Alt