iltasyazilim
FD Üye
1
Formun Üstü
Kaynak kodu indirilebilen ve düzenlenebilen işletim sistemi hangisidir?
Linux
Mac OS X
Unix
Windows XP
Formun Altı
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Formun Üstü
Bir teknisyen, sabit diskte birden çok bölüm oluşturmaya çalışmaktadır Bu, işletim sistemi ve veri dosyalarının ayrı bölümlerde saklanmasına olanak verecektir Her sabit disk için Windows XP'nin desteklediği maksimum bölüm sayısı nedir?
1
2
4
16
32
Formun Altı
Formun Üstü
Windows XP işletim sisteminin önyüklemesi sırasında, önyükleme bölümüne giden yolu bulmak için okunacak olan dosya hangisidir?
AUTOEXECBAT
BOOTINI
NTBOOTDDSYS
NTDETECTCOM
Formun Altı
Formun Üstü
Windows işletim sisteminin ihtiyaç duyduğu bilgilerin tümünü içeren hiyerarşik veritabanının adı nedir?
Kayıt Defteri
Windows Gezgini
Aygıt Yöneticisi
CONFIGSYS
HWINFOEXE
Formun Altı
Formun Üstü
Bir teknisyenin Windows XP çalıştıran bir bilgisayardaki FAT32 dosya sistemini NTFS'ye yükseltmesi gerekmektedir Dosya sistemini NTFS'ye yükseltmek için hangi yol izlenmelidir?
Mevcut dosyaların tümünü NTFS File aracıyla biçimlendirme
Yeni bir NTFS bölümü oluşturma ve dosyaları bu yeni bölüme kopyalama (Mevcut bölüm değiştirilemez)
Microsoft Convert yardımcı programını kullanma
FAT32 dosya sisteminin üzerine NTFS dosya sistemini yazma (Dosyalar otomatik olarak yeni dosya sistemine eklenir)
Formun Altı
Formun Üstü
Bir kullanıcı, düzgün çalışan bir bilgisayara yeni bir ses kartı sürücüsü yüklemiştir Yeni ses kartının sürücüleri yüklendikten sonra, bilgisayar önyükleme yapamamıştır Bilgisayarı önceki haline getirmek için kullanıcı hangi pratik yöntemi uygulayabilir?
Acil Kurtarma Durumu'nu kullanarak önyükleme yapma
Bilinen Son İyi Yapılandırma'yı kullanarak önyükleme yapma
Kurtarma Konsolu'nu kullanarak önyükleme yapma
Windows'u Normal Biçimde Başlat'ı kullanarak önyükleme yapma
Formun Altı
Formun Üstü
Bir teknisyenin çok sayıda yeni bilgisayarın kurulumunu yapması gerekmektedir Teknisyen bir ana bilgisayarı tamamen yapılandırır ve sabit diskin kopyasını oluşturur Ardından bu kopya diğer bilgisayarlara yüklenir Bu sürece ne ad verilir?
disk dizisi
disk kopyalama
disk klonlama
disk ikizleme
disk çiftleme
Formun Altı
Formun Üstü
Bir teknisyenin bilgisayardaki Windows 2000 Professional işletim sistemini Windows XP Professional'a yükseltmesi gerekmektedir Teknisyen bilgisayara XP diskini yerleştirdiğinde kurulum sihirbazı başlamamaktadır Yükseltme işlemini başlatmak için hangi komut kullanılabilir?
install
winxp
winnt32
xp
Formun Altı
Formun Üstü
Donanım çatışması sorununu çözmek için hangi özellik geliştirilmiştir?
AGP
HAL
IRQ ve DMA
OSR2
PnP
Formun Altı
Formun Üstü
Koruyucu bakım uygularken teknisyen, işletim sisteminde bazı güncellemelerin eksik olduğunu fark etmiştir Teknisyen otomatik güncellemeleri nasıl etkinleştirebilir?
Komut satırından Sysedit yardımcı programını çalıştırarak
Komut satırından Autoupdate yardımcı programını çalıştırarak
Başlat Denetim Masası Performans ve Bakım Sistem Otomatik Güncelleştirmeler'e giderek
Sistem tepsisindeki Güncelleştirme simgesine tıklayarak
Bilgisayarım'a sağ tıklayıp ardından Gelişmiş Güncelleştirmeler'e giderek
Formun Altı
Formun Üstü
Bir kullanıcı bilgisayarı açmaya çalışırken, ekranda NTLDR is missing(NTLDR eksik) iletisi görüntülenmiştir Bu durumun sonucu ne olacaktır?
İşletim sistemi yüklenemeyecektir
Kullanıcılar oturum açamayacaktır
Uygulamalar başlatılamayacaktır
Başlangıç sınaması yapılamayacaktır
Formun Altı
Formun Üstü
Windows XP veri bütünlüğüyle ilgili hata verdiği için, teknisyenlerden biri bilgisayardaki dosya sisteminde sorun olduğunu düşünmektedir Dosya sistemindeki hataları kontrol eden Windows XP yardımcı programı hangisidir?
Attrib
Chkdsk
Fdisk
Format
Formun Altı
Formun Üstü
Hangi iki durumda teknisyenin geri yükleme noktası oluşturması gerekir? (İki adet seçin)
virüsleri karantina için virüs deposuna taşımadan önce
işletim sistemini yükseltmeden önce
yeni bir cihaz sürücüsü yüklemeden önce
ayda bir kez
sabit diski biçimlendirmeden önce
Formun Altı
Formun Üstü
Bir teknisyenin yeni bir bilgisayara Windows XP kurması gerekmektedir Sabit diskte iki ayrı bölümün olması gerekmektedir Teknisyenin kurulum sürecinin hangi noktasında diski bölümlemesi gerekir?
Teknisyen yükleme sırasında işletim sistemi için bölüm oluşturabilir, ancak ikinci bölümü fdisk yardımcı programını kullanarak oluşturması gerekecektir
Teknisyen, her iki bölümü de kurulum sırasında oluşturabilir
Teknisyen, her iki bölümü de XP kurulduktan sonra ve uygulamalar yüklenmeden önce oluşturabilir
Teknisyen, her iki bölümü de XP kurulduktan ve uygulamalar yüklendikten sonra oluşturabilir
Yardımlarınız İçin Simdiden TeşekkurLEr
Formun Altı
Formun Üstü
Kaynak kodu indirilebilen ve düzenlenebilen işletim sistemi hangisidir?
Linux
Mac OS X
Unix
Windows XP
Formun Altı
Formun Üstü
Bir teknisyen, sabit diskte birden çok bölüm oluşturmaya çalışmaktadır Bu, işletim sistemi ve veri dosyalarının ayrı bölümlerde saklanmasına olanak verecektir Her sabit disk için Windows XP'nin desteklediği maksimum bölüm sayısı nedir?
1
2
4
16
32
Formun Altı
Formun Üstü
Windows XP işletim sisteminin önyüklemesi sırasında, önyükleme bölümüne giden yolu bulmak için okunacak olan dosya hangisidir?
AUTOEXECBAT
BOOTINI
NTBOOTDDSYS
NTDETECTCOM
Formun Altı
Formun Üstü
Windows işletim sisteminin ihtiyaç duyduğu bilgilerin tümünü içeren hiyerarşik veritabanının adı nedir?
Kayıt Defteri
Windows Gezgini
Aygıt Yöneticisi
CONFIGSYS
HWINFOEXE
Formun Altı
Formun Üstü
Bir teknisyenin Windows XP çalıştıran bir bilgisayardaki FAT32 dosya sistemini NTFS'ye yükseltmesi gerekmektedir Dosya sistemini NTFS'ye yükseltmek için hangi yol izlenmelidir?
Mevcut dosyaların tümünü NTFS File aracıyla biçimlendirme
Yeni bir NTFS bölümü oluşturma ve dosyaları bu yeni bölüme kopyalama (Mevcut bölüm değiştirilemez)
Microsoft Convert yardımcı programını kullanma
FAT32 dosya sisteminin üzerine NTFS dosya sistemini yazma (Dosyalar otomatik olarak yeni dosya sistemine eklenir)
Formun Altı
Formun Üstü
Bir kullanıcı, düzgün çalışan bir bilgisayara yeni bir ses kartı sürücüsü yüklemiştir Yeni ses kartının sürücüleri yüklendikten sonra, bilgisayar önyükleme yapamamıştır Bilgisayarı önceki haline getirmek için kullanıcı hangi pratik yöntemi uygulayabilir?
Acil Kurtarma Durumu'nu kullanarak önyükleme yapma
Bilinen Son İyi Yapılandırma'yı kullanarak önyükleme yapma
Kurtarma Konsolu'nu kullanarak önyükleme yapma
Windows'u Normal Biçimde Başlat'ı kullanarak önyükleme yapma
Formun Altı
Formun Üstü
Bir teknisyenin çok sayıda yeni bilgisayarın kurulumunu yapması gerekmektedir Teknisyen bir ana bilgisayarı tamamen yapılandırır ve sabit diskin kopyasını oluşturur Ardından bu kopya diğer bilgisayarlara yüklenir Bu sürece ne ad verilir?
disk dizisi
disk kopyalama
disk klonlama
disk ikizleme
disk çiftleme
Formun Altı
Formun Üstü
Bir teknisyenin bilgisayardaki Windows 2000 Professional işletim sistemini Windows XP Professional'a yükseltmesi gerekmektedir Teknisyen bilgisayara XP diskini yerleştirdiğinde kurulum sihirbazı başlamamaktadır Yükseltme işlemini başlatmak için hangi komut kullanılabilir?
install
winxp
winnt32
xp
Formun Altı
Formun Üstü
Donanım çatışması sorununu çözmek için hangi özellik geliştirilmiştir?
AGP
HAL
IRQ ve DMA
OSR2
PnP
Formun Altı
Formun Üstü
Koruyucu bakım uygularken teknisyen, işletim sisteminde bazı güncellemelerin eksik olduğunu fark etmiştir Teknisyen otomatik güncellemeleri nasıl etkinleştirebilir?
Komut satırından Sysedit yardımcı programını çalıştırarak
Komut satırından Autoupdate yardımcı programını çalıştırarak
Başlat Denetim Masası Performans ve Bakım Sistem Otomatik Güncelleştirmeler'e giderek
Sistem tepsisindeki Güncelleştirme simgesine tıklayarak
Bilgisayarım'a sağ tıklayıp ardından Gelişmiş Güncelleştirmeler'e giderek
Formun Altı
Formun Üstü
Bir kullanıcı bilgisayarı açmaya çalışırken, ekranda NTLDR is missing(NTLDR eksik) iletisi görüntülenmiştir Bu durumun sonucu ne olacaktır?
İşletim sistemi yüklenemeyecektir
Kullanıcılar oturum açamayacaktır
Uygulamalar başlatılamayacaktır
Başlangıç sınaması yapılamayacaktır
Formun Altı
Formun Üstü
Windows XP veri bütünlüğüyle ilgili hata verdiği için, teknisyenlerden biri bilgisayardaki dosya sisteminde sorun olduğunu düşünmektedir Dosya sistemindeki hataları kontrol eden Windows XP yardımcı programı hangisidir?
Attrib
Chkdsk
Fdisk
Format
Formun Altı
Formun Üstü
Hangi iki durumda teknisyenin geri yükleme noktası oluşturması gerekir? (İki adet seçin)
virüsleri karantina için virüs deposuna taşımadan önce
işletim sistemini yükseltmeden önce
yeni bir cihaz sürücüsü yüklemeden önce
ayda bir kez
sabit diski biçimlendirmeden önce
Formun Altı
Formun Üstü
Bir teknisyenin yeni bir bilgisayara Windows XP kurması gerekmektedir Sabit diskte iki ayrı bölümün olması gerekmektedir Teknisyenin kurulum sürecinin hangi noktasında diski bölümlemesi gerekir?
Teknisyen yükleme sırasında işletim sistemi için bölüm oluşturabilir, ancak ikinci bölümü fdisk yardımcı programını kullanarak oluşturması gerekecektir
Teknisyen, her iki bölümü de kurulum sırasında oluşturabilir
Teknisyen, her iki bölümü de XP kurulduktan sonra ve uygulamalar yüklenmeden önce oluşturabilir
Teknisyen, her iki bölümü de XP kurulduktan ve uygulamalar yüklendikten sonra oluşturabilir
Yardımlarınız İçin Simdiden TeşekkurLEr
Formun Altı