iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*12 yaprak baklavalık yufka
*1 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*2 orta boy patates
*1 orta boy beyaz soğan
*1 orta boy mor soğan
*Yarım bağ maydanoz
*100 gr rendelenmiş kaşar
*100 gr eritilmiş tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patatesler rendenin büyük tarafıyla irice rendelenir
*Soğanlar da yarım ay şeklinde doğranarak patateslerle karıştırılır ve içinde sıvı yağ bulunan tavada rengi değişene kadar pişirilir
*Pişmeye yakın tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon ilave edilir
*Ayrı bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağı karıştırılarak çırpılır
*Burada dikkat edilmesi gereken nokta, eritilmiş tereyağının sıcak olmaması Eğer sıcak bir şekilde ilave edilirse yumurtanın pişmesine neden olacaktır
*Her bir böreğimiz 4 yaprak baklavalık yufkadan oluşacaktır
*Her birinin arasına hazırlamış olduğumuz süt, yumurta, yağ karışımını sürerek 4 adet baklavalık yufkayı üst üste yerleştirelim
*Daha sonra patates ve soğandan oluşan harcımızı yeteri kadar miktarda ve ince bir tabaka hâlinde yufkanın üzerine yayalım
*Son olarak da harcın üzerine maydanoz ve kaşardan oluşan karışımımızı serpelim ve dikkatli bir şekilde rulo olarak sarıp, resimde gördüğümüz gibi şekil verelim
*Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak toplamda 3 adet börek elde edilir Dilerseniz harç miktarını ve yufka sayısını arttırarak daha fazla yapabilirsiniz
*Çok çıtır bir yapı elde etmek için de artan süt+yumurta+yağ karışımını ve artan tereyağını böreklerin üzerine dökelim
190 derecede 15 dk pişirelim
Not : Baklavalık yufkalar kurumaya meğilli olduğu için, önceden değil kullanılacağı zaman paketinin açılması gerekir ve yırtılmaması için rulo yaparken dikkatli sarılması gerekir
*12 yaprak baklavalık yufka
*1 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*2 orta boy patates
*1 orta boy beyaz soğan
*1 orta boy mor soğan
*Yarım bağ maydanoz
*100 gr rendelenmiş kaşar
*100 gr eritilmiş tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patatesler rendenin büyük tarafıyla irice rendelenir
*Soğanlar da yarım ay şeklinde doğranarak patateslerle karıştırılır ve içinde sıvı yağ bulunan tavada rengi değişene kadar pişirilir
*Pişmeye yakın tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon ilave edilir
*Ayrı bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağı karıştırılarak çırpılır
*Burada dikkat edilmesi gereken nokta, eritilmiş tereyağının sıcak olmaması Eğer sıcak bir şekilde ilave edilirse yumurtanın pişmesine neden olacaktır
*Her bir böreğimiz 4 yaprak baklavalık yufkadan oluşacaktır
*Her birinin arasına hazırlamış olduğumuz süt, yumurta, yağ karışımını sürerek 4 adet baklavalık yufkayı üst üste yerleştirelim
*Daha sonra patates ve soğandan oluşan harcımızı yeteri kadar miktarda ve ince bir tabaka hâlinde yufkanın üzerine yayalım
*Son olarak da harcın üzerine maydanoz ve kaşardan oluşan karışımımızı serpelim ve dikkatli bir şekilde rulo olarak sarıp, resimde gördüğümüz gibi şekil verelim
*Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak toplamda 3 adet börek elde edilir Dilerseniz harç miktarını ve yufka sayısını arttırarak daha fazla yapabilirsiniz
*Çok çıtır bir yapı elde etmek için de artan süt+yumurta+yağ karışımını ve artan tereyağını böreklerin üzerine dökelim
190 derecede 15 dk pişirelim
Not : Baklavalık yufkalar kurumaya meğilli olduğu için, önceden değil kullanılacağı zaman paketinin açılması gerekir ve yırtılmaması için rulo yaparken dikkatli sarılması gerekir