iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka (1 taneden 4 adet börek çıkacak miktarı arttırabilirsiniz)
*200 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
İç harcı için;
*Patates, peynir, sosis vb ne arzu ederseniz
Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar? sadece yağ ve suyun verdiği çıtırlıkla muhteşem bir börek oluyor kendileri??
1
*Yufkamızı erittiğimiz tereyağı, 1 çay bardağı soğuk su ve sıvı yağı karıştırıp güzelce yağlıyoruz
*Hem alttan hem üstten hemde sağ ve sol yönden içe doğru mektup şeklinde katlıyoruz ve tekrar yağlıyoruz
*Sonra dörde bölüp ortasına içimizi koyup bohça şeklinde kapatıp tepsiye diziyoruz
*Üzerlerine sadece yağ ve sulu karışımdan sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun ?
*4 adet yufka (1 taneden 4 adet börek çıkacak miktarı arttırabilirsiniz)
*200 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
İç harcı için;
*Patates, peynir, sosis vb ne arzu ederseniz
Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar? sadece yağ ve suyun verdiği çıtırlıkla muhteşem bir börek oluyor kendileri??
1
*Yufkamızı erittiğimiz tereyağı, 1 çay bardağı soğuk su ve sıvı yağı karıştırıp güzelce yağlıyoruz
*Hem alttan hem üstten hemde sağ ve sol yönden içe doğru mektup şeklinde katlıyoruz ve tekrar yağlıyoruz
*Sonra dörde bölüp ortasına içimizi koyup bohça şeklinde kapatıp tepsiye diziyoruz
*Üzerlerine sadece yağ ve sulu karışımdan sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun ?