Çıtır Börek böreğin çıtır çıtır olması için börek yufka böreği böreğin olması için börek 4 kişilik Malzemeler 2 adet yumurta sarısı 1 akarsu bardağı yoğurt 40 gramlık yaş maya 1 nehir bardağı ılık su 1 nehir bardağı sıvıyağ 1 paket margarin ya da tereyağı Alabildiğince un, tuzlu Üzerine: Çörekotu ya da susam İç Malzemesi: 100 gram beyaz peynir 12 maydanoz Hazırlanışı Hamur yoğuracağınız vahşi 1 yumurta sarısını, yoğurdu, mayayı, ılık suyu, sıvıyağı katıp en ince ayrıntısına kadar karıştıralım Maya eridiiğinde alabildiğince un ve tuzu alarak yoğuralım Hamurun mayalanmasını beklemeden 4 eşit parçaya bölelim Parçalarıbeze yapalım Her bezeyi yuvarlayarak unlu zeminde hazır yufka inceliğinde açalım Margarini eritelim Yufkanın üstüne fırça yardımıyla eritilmiş margarini sürelim İkinci yufkayı da açalım Ilk yufkanın üzerine serelim Üzerine eritilmiş margarini sürelim İkisini birlikte rulo yaparak saralım Yufkaların içindeki yağın donması için buzlukta 5 dk değin bekletelim Öteki iki bezeyi de aynı şekilde ve tekrar rulo yaparak buzluğa koyalım Buzluktan çıkardığımız ruloyu, 3 parmak kalınlığında keselim Kestiğimiz parçaların bir tarafını elimizle büzelim Kesilen kısmı üste gelecek şekilde koyalım Merdaneyle yarım parmak kalınlığında inceltelim İçine peynir koyarak kapatalım Kapattığımız kısmın pişerken kabarıp, midye şekli alması için hamuru artı basırmayalım Üzerine eritilmiş margarinin kalan kısmını yumurta sarısı ile karıştırıp, çöreklerin üstüne sürelim Görüntüsünün ve tadının hoş olması için çöreklerinizi çörekotu veya susam ile süsleyebilirsiniz id
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.