iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Börekler Tarifi İçin Malzemeler
*1*kilo yufka
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı un
*2*yumurta sarısı
*Yeteri kadar çörekotu
İçi için;
*Haşlanmış patates
*Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
*Yeteri kadar tuz
*Pulbiber
Çıtır Börekler Tarifi Yapılışı
Selamlar arkadaşlar önce patatesleri geniş bir kaba koyup haşlıyoruz Haşlanan patatesleri soyup rendeliyoruz Yarım çay bardağından biraz fazla olan yağımızı tavaya koyup, bir büyük soğanı yumuşayana dek kısık ateşte kavuruyoruz İçine patatesleri atıp karıştırıyoruz Tuzunu, pulbiberini ekleyip altını kapıyoruz Diğer tarafta bir su bardağı sıvı yağ ile dört yemek kaşığı unu kaşıkla çırpıyoruz Kenara alıyoruz Bir yufkayı düz bir zemine serip yarısına unlu karışımdan sürüyoruz İster elle ister fırçayla diğer kısmını üzerine kapıyoruz Yine üzerine unlu karışımdan sürüyoruz ve geniş kısmından başlayarak sadece kenarına uzunlamasına patatesli harçtan koyup sarıyoruz Öyle öyle tüm yufkaları sarıyoruz Birer parmak genişliğinde kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpip, 200 dereceli fırında 2025 dk pişiriyoruz Sonrasında servise hazır Afiyetler olsun şimdiden deneyecek olanlara
*1*kilo yufka
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı un
*2*yumurta sarısı
*Yeteri kadar çörekotu
İçi için;
*Haşlanmış patates
*Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
*Yeteri kadar tuz
*Pulbiber
Çıtır Börekler Tarifi Yapılışı
Selamlar arkadaşlar önce patatesleri geniş bir kaba koyup haşlıyoruz Haşlanan patatesleri soyup rendeliyoruz Yarım çay bardağından biraz fazla olan yağımızı tavaya koyup, bir büyük soğanı yumuşayana dek kısık ateşte kavuruyoruz İçine patatesleri atıp karıştırıyoruz Tuzunu, pulbiberini ekleyip altını kapıyoruz Diğer tarafta bir su bardağı sıvı yağ ile dört yemek kaşığı unu kaşıkla çırpıyoruz Kenara alıyoruz Bir yufkayı düz bir zemine serip yarısına unlu karışımdan sürüyoruz İster elle ister fırçayla diğer kısmını üzerine kapıyoruz Yine üzerine unlu karışımdan sürüyoruz ve geniş kısmından başlayarak sadece kenarına uzunlamasına patatesli harçtan koyup sarıyoruz Öyle öyle tüm yufkaları sarıyoruz Birer parmak genişliğinde kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpip, 200 dereceli fırında 2025 dk pişiriyoruz Sonrasında servise hazır Afiyetler olsun şimdiden deneyecek olanlara