iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çilek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket milföy hamuru
*Yarım kilo çilek
Kreması için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*2, 5 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*1 paket kremşanti
Çıtır Çilek Tarifi Yapılışı Çözdürülmüş milföy katlarının her biri tam kare olacak şekilde kesilir Kare kesilen hamurlar köşeden köşeye tekrar kesilerek üçgen elde edilir 1 adet dikdörtgen katından 1 porsiyon çıkacaktır Üçgen şekilde hazırlanan milföyler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir birbirine yakın olması önemli değil aralık bırakmasanız da olur üzerine tam kapatacak şekilde başka bir tepsi oturtulur böylece 200 derecede ısıtılmış fırına sürülür Tepsinin üzerine başka bir tepsi oturtarak hamurun kabarmadan pişmesi sağlanır Milföyler fırındayken kremamızı hazırlarız,
Bir küçük sos tenceresinin içerisine unu, nişastayı, şekeri koyalım, sütü ilave ederken bir çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştıralım malzememiz topaklanmasın ve bir yumurta sarısını ilave edip ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılıyana kadar bekleyelim, ılıyan muhallebinin içerisine 1 paket krem şantimizi de ilave edip mikserle yüksek devirde bembeyaz olana kadar karıştıralım Pişen milföylerin üzerine muhallebimizi (sıkma torbasıyla) ardından dilimlediğiniz çilekleri yerleştirelim aynı şekilde 4 milföy olacak süsleme işi birazda sizin ilhamınıza kalıyor
*1 paket milföy hamuru
*Yarım kilo çilek
Kreması için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*2, 5 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*1 paket kremşanti
Çıtır Çilek Tarifi Yapılışı Çözdürülmüş milföy katlarının her biri tam kare olacak şekilde kesilir Kare kesilen hamurlar köşeden köşeye tekrar kesilerek üçgen elde edilir 1 adet dikdörtgen katından 1 porsiyon çıkacaktır Üçgen şekilde hazırlanan milföyler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir birbirine yakın olması önemli değil aralık bırakmasanız da olur üzerine tam kapatacak şekilde başka bir tepsi oturtulur böylece 200 derecede ısıtılmış fırına sürülür Tepsinin üzerine başka bir tepsi oturtarak hamurun kabarmadan pişmesi sağlanır Milföyler fırındayken kremamızı hazırlarız,
Bir küçük sos tenceresinin içerisine unu, nişastayı, şekeri koyalım, sütü ilave ederken bir çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştıralım malzememiz topaklanmasın ve bir yumurta sarısını ilave edip ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılıyana kadar bekleyelim, ılıyan muhallebinin içerisine 1 paket krem şantimizi de ilave edip mikserle yüksek devirde bembeyaz olana kadar karıştıralım Pişen milföylerin üzerine muhallebimizi (sıkma torbasıyla) ardından dilimlediğiniz çilekleri yerleştirelim aynı şekilde 4 milföy olacak süsleme işi birazda sizin ilhamınıza kalıyor