iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Baklava (Hazır Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*250 gr tereyağ veya margarin (ben yarı yarıya kullandım)
İç malzemesi;
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
*1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için :
*4 su bardağı şeker
*4 buçuk su bardağı su
*12 damla limon suyu
Çıtır Çıtır Baklava (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi hazırlayalım Şekerle su bir tencerede karıştırılıp kıvam alana kadar kaynatılır Bir kaç damla limon suyu katılıp soğutulur
margarini eritiyoruz Kullanacağımız tepsiyi yufkanın üzerine kapatıp bıçakla kesip tepsinin boyutunda yufkaları kesiyoruz İki yufkayı tepsiye serip üzerini fırçayla yağlıyoruz Yufkanın yarısını bu şekilde yapıyoruz ortasına şekerle karıştırdığımız ceviz içini döküp düzeltiyoruz tekrar tüm yufkaları aralarına yağını sürerek bitiriyoruz kenarından çıkan yufkaları aralarına seriyoruz kalan yağı üzerine gezdiriyoruz yufkanız fazla geldiyse börek olarak değerlendirebilirsiniz onun da tarifini paylaşacağım Eğer yağdan üzerine yetişmez ise tekrar üzeri için margarin eritebilirsiniz Havuç dilimi kesip 180200 derecede üzeri kızarana dek pişirin sıcakken soğuyan şerbetini üzerine döküyoruz Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka
*250 gr tereyağ veya margarin (ben yarı yarıya kullandım)
İç malzemesi;
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
*1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için :
*4 su bardağı şeker
*4 buçuk su bardağı su
*12 damla limon suyu
Çıtır Çıtır Baklava (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi hazırlayalım Şekerle su bir tencerede karıştırılıp kıvam alana kadar kaynatılır Bir kaç damla limon suyu katılıp soğutulur
margarini eritiyoruz Kullanacağımız tepsiyi yufkanın üzerine kapatıp bıçakla kesip tepsinin boyutunda yufkaları kesiyoruz İki yufkayı tepsiye serip üzerini fırçayla yağlıyoruz Yufkanın yarısını bu şekilde yapıyoruz ortasına şekerle karıştırdığımız ceviz içini döküp düzeltiyoruz tekrar tüm yufkaları aralarına yağını sürerek bitiriyoruz kenarından çıkan yufkaları aralarına seriyoruz kalan yağı üzerine gezdiriyoruz yufkanız fazla geldiyse börek olarak değerlendirebilirsiniz onun da tarifini paylaşacağım Eğer yağdan üzerine yetişmez ise tekrar üzeri için margarin eritebilirsiniz Havuç dilimi kesip 180200 derecede üzeri kızarana dek pişirin sıcakken soğuyan şerbetini üzerine döküyoruz Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Afiyet olsun