Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Baklava (Hazır Yufkadan)

Çıtır Çıtır Baklava (Hazır Yufkadan)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çıtır Çıtır Baklava (Hazır Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket baklavalık yufka
*250 gr tereyağ veya margarin (ben yarı yarıya kullandım)

İç malzemesi;


*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
*1 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için :


*4 su bardağı şeker
*4 buçuk su bardağı su
*12 damla limon suyu

Çıtır Çıtır Baklava (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı Önce şerbetimizi hazırlayalım Şekerle su bir tencerede karıştırılıp kıvam alana kadar kaynatılır Bir kaç damla limon suyu katılıp soğutulur
margarini eritiyoruz Kullanacağımız tepsiyi yufkanın üzerine kapatıp bıçakla kesip tepsinin boyutunda yufkaları kesiyoruz İki yufkayı tepsiye serip üzerini fırçayla yağlıyoruz Yufkanın yarısını bu şekilde yapıyoruz ortasına şekerle karıştırdığımız ceviz içini döküp düzeltiyoruz tekrar tüm yufkaları aralarına yağını sürerek bitiriyoruz kenarından çıkan yufkaları aralarına seriyoruz kalan yağı üzerine gezdiriyoruz yufkanız fazla geldiyse börek olarak değerlendirebilirsiniz onun da tarifini paylaşacağım Eğer yağdan üzerine yetişmez ise tekrar üzeri için margarin eritebilirsiniz Havuç dilimi kesip 180200 derecede üzeri kızarana dek pişirin sıcakken soğuyan şerbetini üzerine döküyoruz Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Afiyet olsun;)
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt