iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
İçi için;
*1 su bardağı yeşil mercimek (başlamak için 2 su bardağı su)
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
*İsot
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
Çıtır Çıtır Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak mercimekleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın Haşlanan mercimekleri süzün Soğanı en ufak olacak şekilde doğrayın Sıvı yağ ve tereyağını tavaya koyup, soğanı kokusu çıkana kadar orta ateşte kavurun Havucu yıkayıp rendeleyin ve soğanın üzerine ilave edip karıştırın 3 dakika kadar birlikte kavurup mercimeği ilave edin ve karıştırın Salça ve baharatları ilave edin 5 dakika kadar daha kavurup altını kapatın Soğumaya bırakın Yufkanın birini serin içine sıvı yağ ve su karışımı sürüp üzerine diğer yufkayı serin Önce 4’e sonra sonra 8’e bölün Resimde gösterildiği gibi İçlerine mercimekli harçtan koyup rulo şekilde sarın Diğer iki yufka için de aynı işlemi yapıp sardığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin (Yufka sayısını arttırırsanız iç harcının malzemesini de arttırın ) Afiyet şifa olsun)
*4 adet yufka
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
İçi için;
*1 su bardağı yeşil mercimek (başlamak için 2 su bardağı su)
*1 adet kuru soğan
*1 adet havuç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kimyon
*İsot
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
Çıtır Çıtır Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak mercimekleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın Haşlanan mercimekleri süzün Soğanı en ufak olacak şekilde doğrayın Sıvı yağ ve tereyağını tavaya koyup, soğanı kokusu çıkana kadar orta ateşte kavurun Havucu yıkayıp rendeleyin ve soğanın üzerine ilave edip karıştırın 3 dakika kadar birlikte kavurup mercimeği ilave edin ve karıştırın Salça ve baharatları ilave edin 5 dakika kadar daha kavurup altını kapatın Soğumaya bırakın Yufkanın birini serin içine sıvı yağ ve su karışımı sürüp üzerine diğer yufkayı serin Önce 4’e sonra sonra 8’e bölün Resimde gösterildiği gibi İçlerine mercimekli harçtan koyup rulo şekilde sarın Diğer iki yufka için de aynı işlemi yapıp sardığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin (Yufka sayısını arttırırsanız iç harcının malzemesini de arttırın ) Afiyet şifa olsun)