iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavam Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
*5 5 su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı ılık süt
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
Pişmesi için;
*300 gr tereyağ
İç Malzemesi;
*İnce çekilmiş ceviz
*Hamuru açmak için;
*Un ile bol nişastayı karıştırın
Şerbeti için;
*5 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*Bir yemek kaşığı limon suyu
Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavam Tarifi Yapılışı
Hayırlı bayramlar herkese Unun içerisine sıvı yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, sirke ve tuzu atarak yoğurmaya başlıyoruz Yoğururken katılaştığında ılık sütü azar azar döküyoruz Hamuru 15 dakika yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde 30 bezeye ayırıp üstüne nemli bir bez seriyoruz Sırayla un ve nişasta karışımı ile açıyoruz Açılan hamurları bir bez üzerinde 5 dakika bekletiyoruz Tepsimizi yağlayıp ilk üç yufkayı seriyoruz sonra üzerine bir miktar cevizimizi serpiyoruz Daha sonra bir kat yufka bir kat ceviz olmak üzere her kata ceviz serpiyoruz
?Aman dikkat son iki yufka üst üste gelecek aralarına ceviz konulmayacak
?Hamuru keserken bıçağı hafif yağlamayı unutmayalım
Hamur 180 derece fırına sürülmeden önce tereyağını fokur fokur kaynatıp üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz Bu sırada şerbetimizi hazırlıyoruz Baklava fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekleyip soğuk şerbeti veya beklemiş baklavaya sıcak şerbet ekleyebilirsiniz
İyi bayramlar dilerim herkese
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
*5 5 su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı ılık süt
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sirke
Pişmesi için;
*300 gr tereyağ
İç Malzemesi;
*İnce çekilmiş ceviz
*Hamuru açmak için;
*Un ile bol nişastayı karıştırın
Şerbeti için;
*5 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*Bir yemek kaşığı limon suyu
Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavam Tarifi Yapılışı
Hayırlı bayramlar herkese Unun içerisine sıvı yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, sirke ve tuzu atarak yoğurmaya başlıyoruz Yoğururken katılaştığında ılık sütü azar azar döküyoruz Hamuru 15 dakika yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde 30 bezeye ayırıp üstüne nemli bir bez seriyoruz Sırayla un ve nişasta karışımı ile açıyoruz Açılan hamurları bir bez üzerinde 5 dakika bekletiyoruz Tepsimizi yağlayıp ilk üç yufkayı seriyoruz sonra üzerine bir miktar cevizimizi serpiyoruz Daha sonra bir kat yufka bir kat ceviz olmak üzere her kata ceviz serpiyoruz
?Aman dikkat son iki yufka üst üste gelecek aralarına ceviz konulmayacak
?Hamuru keserken bıçağı hafif yağlamayı unutmayalım
Hamur 180 derece fırına sürülmeden önce tereyağını fokur fokur kaynatıp üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz Bu sırada şerbetimizi hazırlıyoruz Baklava fırından çıktıktan sonra 5 dakika bekleyip soğuk şerbeti veya beklemiş baklavaya sıcak şerbet ekleyebilirsiniz
İyi bayramlar dilerim herkese