iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı sirke
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 tane yumurta
*1 çay bardağı su
*6 buçuk su bardağı un
Açmak için:
*Un ve nişasta
İçi için:
*Ceviz
Üzeri için:
*3 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
*6 su bardağı su
*6 su bardağı şeker
*Yarım limon
Çıtır Çıtır Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılır, yoğurulur ve yarım saat kadar dinlendirilir Ceviz büyüklüğünde bezelere alınır O dinlenirken cevizleri ağıza gelecek şekilde kırıyoruz Ben yarım kilo ceviz kullandım bol bol yetti
Tatlıyı yaptıktan sonra şerbeti hemen dökecekseniz önce şerbeti yapmanızı tavsiye ederim Çünkü şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak
Şimdi beze aldığımız hamurları nişastalı un ile açalım Ben beş beze açtıktan sonra iki bezeyi üst üste koyup üstüne ceviz koyup açtığım hamuru gevşek şekilde sarıp kestim tepsiye yerleştirdim Resimlerde de görüldüğü gibi daha anlaşılır Tüm hamurlar açılıp yapıldıktan sonra yağı kızdırılır ve üzerlerine eşit şekilde kaşık ya da küçük kepçe yardımıyla dökülür fırına verilir Fırından çıkan baklavalar soğuk şerbet ile buluşturulur Dilerseniz istediğiniz zaman da dökebilirsiniz Baklava soğuk ise şerbet sıcak dökülür Yapanlara afiyet olsun
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı sirke
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 tane yumurta
*1 çay bardağı su
*6 buçuk su bardağı un
Açmak için:
*Un ve nişasta
İçi için:
*Ceviz
Üzeri için:
*3 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
*6 su bardağı su
*6 su bardağı şeker
*Yarım limon
Çıtır Çıtır Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılır, yoğurulur ve yarım saat kadar dinlendirilir Ceviz büyüklüğünde bezelere alınır O dinlenirken cevizleri ağıza gelecek şekilde kırıyoruz Ben yarım kilo ceviz kullandım bol bol yetti
Tatlıyı yaptıktan sonra şerbeti hemen dökecekseniz önce şerbeti yapmanızı tavsiye ederim Çünkü şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak
Şimdi beze aldığımız hamurları nişastalı un ile açalım Ben beş beze açtıktan sonra iki bezeyi üst üste koyup üstüne ceviz koyup açtığım hamuru gevşek şekilde sarıp kestim tepsiye yerleştirdim Resimlerde de görüldüğü gibi daha anlaşılır Tüm hamurlar açılıp yapıldıktan sonra yağı kızdırılır ve üzerlerine eşit şekilde kaşık ya da küçük kepçe yardımıyla dökülür fırına verilir Fırından çıkan baklavalar soğuk şerbet ile buluşturulur Dilerseniz istediğiniz zaman da dökebilirsiniz Baklava soğuk ise şerbet sıcak dökülür Yapanlara afiyet olsun