Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Ev Baklavası

Çıtır Çıtır Ev Baklavası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çıtır Çıtır Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı sirke
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 tane yumurta
*1 çay bardağı su
*6 buçuk su bardağı un

Açmak için:


*Un ve nişasta

İçi için:


*Ceviz

Üzeri için:


*3 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:


*6 su bardağı su
*6 su bardağı şeker
*Yarım limon

Çıtır Çıtır Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılır, yoğurulur ve yarım saat kadar dinlendirilir Ceviz büyüklüğünde bezelere alınır O dinlenirken cevizleri ağıza gelecek şekilde kırıyoruz Ben yarım kilo ceviz kullandım bol bol yetti
Tatlıyı yaptıktan sonra şerbeti hemen dökecekseniz önce şerbeti yapmanızı tavsiye ederim Çünkü şerbeti soğuk tatlı sıcak olacak
Şimdi beze aldığımız hamurları nişastalı un ile açalım Ben beş beze açtıktan sonra iki bezeyi üst üste koyup üstüne ceviz koyup açtığım hamuru gevşek şekilde sarıp kestim tepsiye yerleştirdim Resimlerde de görüldüğü gibi daha anlaşılır Tüm hamurlar açılıp yapıldıktan sonra yağı kızdırılır ve üzerlerine eşit şekilde kaşık ya da küçük kepçe yardımıyla dökülür fırına verilir Fırından çıkan baklavalar soğuk şerbet ile buluşturulur Dilerseniz istediğiniz zaman da dökebilirsiniz Baklava soğuk ise şerbet sıcak dökülür Yapanlara afiyet olsun
 
858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt