Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Fındıklı Burma Baklava (Hazır Baklavalık Yufkadan) Mutlaka Deneyin

Çıtır Çıtır Fındıklı Burma Baklava (Hazır Baklavalık Yufkadan) Mutlaka Deneyin
0
128

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çıtır Çıtır Fındıklı Burma Baklava (Hazır Baklavalık Yufkadan) Mutlaka Deneyin Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı* su
*Çeyrek limonun suyu
*500 grm baklavalık yufka (benim tepsime iki katlı toplam 28 adet yufka sığdı)
*8 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket margarin veya
*1 çay bardağı sıvı yağ da olabilir
*400 grm fındık (kavrulmuş ve iyice dövülmüş olmalı)
*İnce burma baklavalık oklava

Çıtır Çıtır Fındıklı Burma Baklava (Hazır Baklavalık Yufkadan) Mutlaka Deneyin Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar bugün sizinle komşuları çatlatacak kaynanaları kıskandıracak??ve tadı damağınızda kalacak çıtır çıtır enfes tadıyla akıllara kazınan bu kolay mı kolay burma baklava tarifimi paylaşmak istiyorum Gerçekten tadı muazzam ve ev baklavasından farksız??evet şimdi tarifimize geçelim
Öncelikle şerbetimizi yapalım ki soğusun diye 4 su bardağı su ve 4 su bardağı şekerimizi güzelce eritip kaynatalım ve çeyrek limon içine sıkıp 2 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatalım* Tereyağımızı ve margarinimizi karıştırıp güzelce eritelim Ben 28 adet baklavalık yufka kullandım 2 tane yufkamı üst üste koyup üstüne eritmiş olduğum tereyağı mı silikonlu fırçayla ince bir tabaka halinde 2 katlı sermiş olduğum yufkama güzelce sürdüm
NOT : TEREYAĞIMIZI ERİTİRKEN ÜZERİNDE BİRAZ KÖPÜRMELER OLUŞABİLİYOR ONU MUTLAKA ALIN ÜSTÜNDEN YOKSA KALAN YAĞI BAKLAVANIN ÜSTÜNE KOYUP FIRINA ATINCA O KÖPÜRMELER YANIP BAKLAVAMIZIN GÖRÜNTÜSÜNÜ BOZABİLİR VE YANMIŞ GİBİ DURABİLİR UNUTMAYIN?
Bir avuç fındık alıp yufkamın üstüne gezdirdim ,daha sonra ince baklavalık oklavama yufkamı ne çok sıkı ne çok gevşek bir şekilde sardım Sonra önce ortadan ve daha sonra da kenarlardan hafif bir şekilde büzerek şekillendirip fırın tepsime yerleştirdim Aynı işlemi diğer yufkalara da yapın ve istediğiniz büyüklükte burmalarınızı kesin Kalan tereyağını da hepsinin üzerine eşit şekilde döküp ister kaşıkla ister fırça ile tercih size kalmış ben fırça ile bolca yağladım 180° derecede önceden ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirin fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim ve 3 saat dinlendirip servis edelim çıtır çıtır baklavalarımızı* deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun??
 
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt