iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Garantili Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Hamuru için
*1 yumurta beyazı
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 ,5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için
*Sıvı yağ
Çıtır Çıtır Garantili Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbetinin çok soğuk olması gerektiği için akşamdan hazırlarsanız daha iyi olur
*Su şeker ve limonu bir tencereye koyun
*Ocağı açın şeker eriyene kadar karıştırın
*Kaynayınca 15 20 dk veya yarım saat kaynatın altını kapatın ve ılık olunca buzdolabına koyun
*Ertesi gün
*Hamuru için yumurta beyazı, yoğurt, irmik, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu koyun
*Tahta kaşıkla karıştırın ve sıkma torbasına koyun geniş bir tavaya bolca yağ koyun
*Altını açın yağ hafif ısınınca tulumbaları sıkın makasın ucunu yağlayın sıktıkca kesin lokmalık yada halka nasıl dilerseniz yapabilirsiniz
*Nar gibi kızardıktan sonra delikli kaşıkla yağını süzerek alın şerbetin içerisine atın karıştırın Diğer hamuru sıkıp kızarana kadar bekletin yaklaşık 2 dakika kadar
(((( Yağın soğumasını beklemeyin ))))
1
*Kızgın yağa sıkıp kızartın muhteşem oluyor şerbetten alınca şerbetini iyice süzdürüp alın
*Mümkünse bir tabağın içerisine kevgiri koyun
*Şerbetten alınca tulumbaları kevgire koyun
*Şerbeti süzülünce servis tabağına koyun servis yapın
*1 kilo şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Hamuru için
*1 yumurta beyazı
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 ,5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için
*Sıvı yağ
Çıtır Çıtır Garantili Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbetinin çok soğuk olması gerektiği için akşamdan hazırlarsanız daha iyi olur
*Su şeker ve limonu bir tencereye koyun
*Ocağı açın şeker eriyene kadar karıştırın
*Kaynayınca 15 20 dk veya yarım saat kaynatın altını kapatın ve ılık olunca buzdolabına koyun
*Ertesi gün
*Hamuru için yumurta beyazı, yoğurt, irmik, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu koyun
*Tahta kaşıkla karıştırın ve sıkma torbasına koyun geniş bir tavaya bolca yağ koyun
*Altını açın yağ hafif ısınınca tulumbaları sıkın makasın ucunu yağlayın sıktıkca kesin lokmalık yada halka nasıl dilerseniz yapabilirsiniz
*Nar gibi kızardıktan sonra delikli kaşıkla yağını süzerek alın şerbetin içerisine atın karıştırın Diğer hamuru sıkıp kızarana kadar bekletin yaklaşık 2 dakika kadar
(((( Yağın soğumasını beklemeyin ))))
1
*Kızgın yağa sıkıp kızartın muhteşem oluyor şerbetten alınca şerbetini iyice süzdürüp alın
*Mümkünse bir tabağın içerisine kevgiri koyun
*Şerbetten alınca tulumbaları kevgire koyun
*Şerbeti süzülünce servis tabağına koyun servis yapın