iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Kaşarlı Ispanaklı Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 Adet Yufka
İç Malzemesi için;
*3 Bağ Ispanak
*1 Adet soğan
*1 Tatlı Kaşığı salça
*45 Yemek Kaşığı sıvı yağ
*1 Kase Kaşar Peyniri
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Sosu için ;
*1 Adet Yumurta
*1 Çay Bardağı Süt
*1 Çay Bardağı Sıvı yağ (1 Parmak Eksik)
*3 Yemek Kaşığı Su
Üzeri için;
*1 Adet Yumurta Sarısı
*34 Yemek Kaşığı sosdan
*Susam
Çıtır Çıtır Kaşarlı Ispanaklı Üçgen Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanağı temizleyip doğrayalım ve sıcak suda haşlayıp suyunu sıkalım Soğanı yemeklik olarak doğrayıp sıvı yağda kavuralım içine salçayı ekleyip bir iki dakika kavurduktan sonra ıspanağı baharatları tuzu döküp üç dört dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım Soğuyunca içine kaşar peynirini döküp karıştıralım
Sos için yazılı olan bütün malzemeleri derin bir kabın içinde iyice karıştırıp içinden üzerine sürmek için üç dört yemek kaşığı ayıralım
Birinci yufkayı tezgaha serelim ve üzerine kaşıkla sostan serpiştirip fırçayla yufkanın her tarafına sürelim İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine serelim ve sostan döküp fırçayla her yerine sürelim Son yufkayı da ikinci yufkanın üstüne serip aynı şekilde sosu her yerine sürelim
Hazır olan iç harcı yufkanın her yerine orantılı olarak serpiştirelim ve kenarları iç tarafa doğru kapatıp önce kendi tarafımızdan başlayan yufkayı sıkı ve rulo şeklinde sararak ortaya gelelim diğer tarafı da aynı şekilde sararak ortaya getirelim ve iki yufkanın birleşme noktasından uzunlamasına kesip yufkaları ayıralım ve üçgen şeklinde keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim
**Ben yağlı kağıt sermeyi unuttuğum için fırın tepsisine yapışmıştı ))
Ayırdığımız sos ile yumurta sarısını karıştırıp böreklerin üzerine sürüp susamı serpiştirelim ve önceden ısıtılmış fırında 180°derecede alt üst kızarana kadar pişirelim Çıtır çıtır nefis mi nefis böreklerimizi servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz
*3 Adet Yufka
İç Malzemesi için;
*3 Bağ Ispanak
*1 Adet soğan
*1 Tatlı Kaşığı salça
*45 Yemek Kaşığı sıvı yağ
*1 Kase Kaşar Peyniri
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
Sosu için ;
*1 Adet Yumurta
*1 Çay Bardağı Süt
*1 Çay Bardağı Sıvı yağ (1 Parmak Eksik)
*3 Yemek Kaşığı Su
Üzeri için;
*1 Adet Yumurta Sarısı
*34 Yemek Kaşığı sosdan
*Susam
Çıtır Çıtır Kaşarlı Ispanaklı Üçgen Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle ıspanağı temizleyip doğrayalım ve sıcak suda haşlayıp suyunu sıkalım Soğanı yemeklik olarak doğrayıp sıvı yağda kavuralım içine salçayı ekleyip bir iki dakika kavurduktan sonra ıspanağı baharatları tuzu döküp üç dört dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım Soğuyunca içine kaşar peynirini döküp karıştıralım
Sos için yazılı olan bütün malzemeleri derin bir kabın içinde iyice karıştırıp içinden üzerine sürmek için üç dört yemek kaşığı ayıralım
Birinci yufkayı tezgaha serelim ve üzerine kaşıkla sostan serpiştirip fırçayla yufkanın her tarafına sürelim İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine serelim ve sostan döküp fırçayla her yerine sürelim Son yufkayı da ikinci yufkanın üstüne serip aynı şekilde sosu her yerine sürelim
Hazır olan iç harcı yufkanın her yerine orantılı olarak serpiştirelim ve kenarları iç tarafa doğru kapatıp önce kendi tarafımızdan başlayan yufkayı sıkı ve rulo şeklinde sararak ortaya gelelim diğer tarafı da aynı şekilde sararak ortaya getirelim ve iki yufkanın birleşme noktasından uzunlamasına kesip yufkaları ayıralım ve üçgen şeklinde keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim
**Ben yağlı kağıt sermeyi unuttuğum için fırın tepsisine yapışmıştı ))
Ayırdığımız sos ile yumurta sarısını karıştırıp böreklerin üzerine sürüp susamı serpiştirelim ve önceden ısıtılmış fırında 180°derecede alt üst kızarana kadar pişirelim Çıtır çıtır nefis mi nefis böreklerimizi servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz