iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*1 kase peynir (Tuz oranını peynire göre ayarlayın)
*1 adet soğan
*Pulbiber, tuz
Sosu için
*1 sise soda
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için
*1 tane yumurta sarısı (Akını da sosun içine koyabilirsiniz)
Çıtır Çıtır Kol Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
Adı gibi çıtır çok kolay ve lezzetli bir börek tarifi vereceğim favoriniz olacak dışardan almaya son
tarifi sitedeki NERMİN MUTFAKDA adlı yazardan aldım kendisi ne nermin abla diyorum ben tarif için teşekkürler ??tarif aslında kıymalı ama penirli de sahane oldu buyurun başlayalım
1
*Öncelikle sosu yapalım yağ, süt soda ve yumurtanın akını iyice karıştıralım
*Daha sonra iç harcını yapalım
*Peynirin içine soğanı ince ince doğrayalım Eğer peynir yağsız ise biraz sıvı yağ ekleyin eğer tulum peynir gibi peynir kullanmışsanız gerek yok pul biberde ekleyip iyice karıştıralım
*Yufkayı tezgaha açalım
*Sosdan üzerine iyice sürelim
*Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sosdan sürelim ve uzun yerine iç harcından koyup rulo halinde saralım ve resimde görünen şekli verelimRulo halinde saralım iki uç kısmından içeriye doğru kıvıralım Orta kısımda birleştirelim tekrar uç kısmını içeri doğru kıvırarak bu şekli verelim
*Yağlı kağıt serili tepsiye alalım diğer yufkaları da bu şekilde yapıp tepsiye dizelim
*Üzerine artan sosu gezdirelim vaktiniz var ise 1 saat yok ise 15 dakika kadar tepside bekletelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik ısıtılmış fırında 2025 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirelim
*İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz her iki halide güzel deneyenlere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
*4 adet yufka
*1 kase peynir (Tuz oranını peynire göre ayarlayın)
*1 adet soğan
*Pulbiber, tuz
Sosu için
*1 sise soda
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için
*1 tane yumurta sarısı (Akını da sosun içine koyabilirsiniz)
Çıtır Çıtır Kol Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar
Adı gibi çıtır çok kolay ve lezzetli bir börek tarifi vereceğim favoriniz olacak dışardan almaya son
tarifi sitedeki NERMİN MUTFAKDA adlı yazardan aldım kendisi ne nermin abla diyorum ben tarif için teşekkürler ??tarif aslında kıymalı ama penirli de sahane oldu buyurun başlayalım
1
*Öncelikle sosu yapalım yağ, süt soda ve yumurtanın akını iyice karıştıralım
*Daha sonra iç harcını yapalım
*Peynirin içine soğanı ince ince doğrayalım Eğer peynir yağsız ise biraz sıvı yağ ekleyin eğer tulum peynir gibi peynir kullanmışsanız gerek yok pul biberde ekleyip iyice karıştıralım
*Yufkayı tezgaha açalım
*Sosdan üzerine iyice sürelim
*Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sosdan sürelim ve uzun yerine iç harcından koyup rulo halinde saralım ve resimde görünen şekli verelimRulo halinde saralım iki uç kısmından içeriye doğru kıvıralım Orta kısımda birleştirelim tekrar uç kısmını içeri doğru kıvırarak bu şekli verelim
*Yağlı kağıt serili tepsiye alalım diğer yufkaları da bu şekilde yapıp tepsiye dizelim
*Üzerine artan sosu gezdirelim vaktiniz var ise 1 saat yok ise 15 dakika kadar tepside bekletelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik ısıtılmış fırında 2025 dakika arası üzeri kızarana kadar pişirelim
*İster sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz her iki halide güzel deneyenlere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun