iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı instant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı un
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Şerbeti için;
*1 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğutulur Daha sonra tüm malzemeler bir araya getirilerek cıvık bir hamur elde edilir Hamur mayalanması için biraz beklenir Mayalandıktan sonra sıvı yağı iyice kızdırılır Çay kaşığı yardımıyla hamuru elinizle sıkarak çıkan hamur parçasını yağın içine atılır Sık sık çay kaşığı suya batırılır ki hamur çay kaşığından rahatça dökülsün Çıtır çıtır bir lokma olması için püf noktası kısık ateşte lokmalarım kızarmasıdır Kızaran lokmalar soğuk şerbetin içine atılır ve şerbete buladıktan sonra servise hazırdır Afiyetle
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı instant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*2 su bardağı un
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Şerbeti için;
*1 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğutulur Daha sonra tüm malzemeler bir araya getirilerek cıvık bir hamur elde edilir Hamur mayalanması için biraz beklenir Mayalandıktan sonra sıvı yağı iyice kızdırılır Çay kaşığı yardımıyla hamuru elinizle sıkarak çıkan hamur parçasını yağın içine atılır Sık sık çay kaşığı suya batırılır ki hamur çay kaşığından rahatça dökülsün Çıtır çıtır bir lokma olması için püf noktası kısık ateşte lokmalarım kızarmasıdır Kızaran lokmalar soğuk şerbetin içine atılır ve şerbete buladıktan sonra servise hazırdır Afiyetle