iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet yufka
*İçi için göz kararı haşlanmış patates
Sosu için;
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*1 yumurta
*1 çay kaşığı karbonat (kabarması için)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı (az 1 miktar sıvı yağ da koyulabilir ben koyuyorum )
*Susam
*Çörek otu
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Tepsimizi hafif yağlıyoruz, yufkamızı seriyoruz, kenarları dışa gelecek şekilde (foto attım) 1 buçuk yemek kaşığı sosumuzdan döküyoruz, yufkamıza ve fırça ile sürüyoruz , her tarafına üç kat yufka olana denk hep aynı işlem daha sonra iç harcınızı koyuyoruz *Tekrar yufka serip sosumuzu sürüyoruz her kata en sonunda tepsinin kenarına gelen yufkalarımızı ortaya birleştiriyoruz Yumurtamızı sürüp susam ve çörek otu atıp pişiriyoruz Sahur da süper gidiyor doyurucu şimdiden afiyet olsun )))
*56 adet yufka
*İçi için göz kararı haşlanmış patates
Sosu için;
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*1 yumurta
*1 çay kaşığı karbonat (kabarması için)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı (az 1 miktar sıvı yağ da koyulabilir ben koyuyorum )
*Susam
*Çörek otu
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Tepsimizi hafif yağlıyoruz, yufkamızı seriyoruz, kenarları dışa gelecek şekilde (foto attım) 1 buçuk yemek kaşığı sosumuzdan döküyoruz, yufkamıza ve fırça ile sürüyoruz , her tarafına üç kat yufka olana denk hep aynı işlem daha sonra iç harcınızı koyuyoruz *Tekrar yufka serip sosumuzu sürüyoruz her kata en sonunda tepsinin kenarına gelen yufkalarımızı ortaya birleştiriyoruz Yumurtamızı sürüp susam ve çörek otu atıp pişiriyoruz Sahur da süper gidiyor doyurucu şimdiden afiyet olsun )))