iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Trabzon Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 çay kaşığı maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
Üzeri için;
*Su ve pekmez
Çıtır Çıtır Trabzon Ekmeği Tarifi Yapılışı
Su hariç bütün malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım En son suyu yavaş yavaş ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım çok fazla yoğurmaya gerek yok 5 dk yeterli Daha sonra bir poşet içerisine koyarak 12 saat mayalanmaya bırakalım Hamurumuz mayalandıktan sonra elimizi unlayarak hamurumuzu elimize alıp yuvarlak şekil verelim Alüminyum tepsi yada döküm tepsilerde de pişirebilirsiniz ama ben fırın kabını tercih ettim Öncelikle borcam fırın kabını unluyoruz Daha sonra yuvarlak şekil verdiğimiz hamurumuzu borcamımıza yerleştiriyoruz Dilerseniz üzerini alüminyum folyo ile yada diğer bir tepsi ile de kapatabilirsiniz benim fırın kabımın kapağı vardı onu kapattım Fırına yerleştirdikten sonra fırın kapağını hiç açmadan 200 derecede yarım saat pişirelim Yarım saatten sonra üzerinin kızarması için kapağı kaldırarak üzeri kızarıncaya kadar tutabilirsiniz Artık organik ekmeğimiz servise hazır AFİYET OLSUN
*3 su bardağı un
*1 su bardağı ılık su
*1 çay kaşığı maya
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
Üzeri için;
*Su ve pekmez
Çıtır Çıtır Trabzon Ekmeği Tarifi Yapılışı
Su hariç bütün malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım En son suyu yavaş yavaş ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım çok fazla yoğurmaya gerek yok 5 dk yeterli Daha sonra bir poşet içerisine koyarak 12 saat mayalanmaya bırakalım Hamurumuz mayalandıktan sonra elimizi unlayarak hamurumuzu elimize alıp yuvarlak şekil verelim Alüminyum tepsi yada döküm tepsilerde de pişirebilirsiniz ama ben fırın kabını tercih ettim Öncelikle borcam fırın kabını unluyoruz Daha sonra yuvarlak şekil verdiğimiz hamurumuzu borcamımıza yerleştiriyoruz Dilerseniz üzerini alüminyum folyo ile yada diğer bir tepsi ile de kapatabilirsiniz benim fırın kabımın kapağı vardı onu kapattım Fırına yerleştirdikten sonra fırın kapağını hiç açmadan 200 derecede yarım saat pişirelim Yarım saatten sonra üzerinin kızarması için kapağı kaldırarak üzeri kızarıncaya kadar tutabilirsiniz Artık organik ekmeğimiz servise hazır AFİYET OLSUN