iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*56 çay bardağı un
Hamuru açmak için,
*1 paket buğday nişastası
*
*Aralara serpmek için
*2, 5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
*250 gr tereyağ
Şerbeti için ;
*3 komposto tabağı şeker
*3 komposto tabağı su
*45 damla limon suyu
Çıtır Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Bayanlar her yiyenin tarif istediği çıtır çıtır ağızda müthiş bir tat bırakan hafif ev baklavası tarifi sizlerle
Sıvıyağ, süt, yumurta ve sirke karıştırma kabında güzelce karıştırılır Daha sonra kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde ölçülü olarak un eklenir, yumuşak bir hamur elde edilir
Hamur iki parçaya ayrılırayrılan parçalardan 10 ar 10 ar 40 küçük ( ceviz büyüklüğünde) beze yapılır, sonra bezeler çay tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine nişasta serpilir 10 tane açılınca üst üste konulur 10 u birlikte tepsi büyüklüğünde açılır, üstüne ceviz serpilir aynı işlem diğer bezeler içinde yapılır her 10 bezeden sonra Ceviz serpilir (aralarına nişasta atmayı unutmayın hem daha kolay açılması hemde çıtır olması için gerekli)
İşlem bitince baklava biçiminde kesilir ve üstüne 250 gr tereyağ eritilip kaşıkla güzelce dökülür Önceden 175 derece ısıtılmış fırında ağır ağır kızarana kadar pişirilir
Baklava fırına sürünce şerbeti için 3 komposto tabağı şeker, 3 komposto tabağı su kaynatılır, içine ocaktan almadan 15 dk önce 45 damla limon sıkılır Koyulaşan şerbet ocaktan alınıp ilk sıcaklığı geçmesi için beklenir, yani kaynar dökülmeyecek baklavanın üstüne
Baklava pişip soğuyunca ben balkonda soğuttum, şerbet baklavanın üstüne yavaş yavaş dökülür bi kaç saat şerbeti çekmesi için beklenir sonra bir güzel afiyetle yenir
Yapacak olanların ellerine sağlık hepinize kolay gelsin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*56 çay bardağı un
Hamuru açmak için,
*1 paket buğday nişastası
*
*Aralara serpmek için
*2, 5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
*250 gr tereyağ
Şerbeti için ;
*3 komposto tabağı şeker
*3 komposto tabağı su
*45 damla limon suyu
Çıtır Ev Baklavası Tarifi Yapılışı Bayanlar her yiyenin tarif istediği çıtır çıtır ağızda müthiş bir tat bırakan hafif ev baklavası tarifi sizlerle
Sıvıyağ, süt, yumurta ve sirke karıştırma kabında güzelce karıştırılır Daha sonra kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde ölçülü olarak un eklenir, yumuşak bir hamur elde edilir
Hamur iki parçaya ayrılırayrılan parçalardan 10 ar 10 ar 40 küçük ( ceviz büyüklüğünde) beze yapılır, sonra bezeler çay tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine nişasta serpilir 10 tane açılınca üst üste konulur 10 u birlikte tepsi büyüklüğünde açılır, üstüne ceviz serpilir aynı işlem diğer bezeler içinde yapılır her 10 bezeden sonra Ceviz serpilir (aralarına nişasta atmayı unutmayın hem daha kolay açılması hemde çıtır olması için gerekli)
İşlem bitince baklava biçiminde kesilir ve üstüne 250 gr tereyağ eritilip kaşıkla güzelce dökülür Önceden 175 derece ısıtılmış fırında ağır ağır kızarana kadar pişirilir
Baklava fırına sürünce şerbeti için 3 komposto tabağı şeker, 3 komposto tabağı su kaynatılır, içine ocaktan almadan 15 dk önce 45 damla limon sıkılır Koyulaşan şerbet ocaktan alınıp ilk sıcaklığı geçmesi için beklenir, yani kaynar dökülmeyecek baklavanın üstüne
Baklava pişip soğuyunca ben balkonda soğuttum, şerbet baklavanın üstüne yavaş yavaş dökülür bi kaç saat şerbeti çekmesi için beklenir sonra bir güzel afiyetle yenir
Yapacak olanların ellerine sağlık hepinize kolay gelsin