iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo süt 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 10 yemek kaşığı toz şeker 1 tane yumurta 1 paket vanilya 1 küçük kutu krema (200 ml) Çıtır kadayıf için :
250 gram kurutulmuş tel kadayıf 3 yemek kaşığı toz şeker 2, 5 : yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı tuzsuz yerfıstığı veya ceviz
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 10dk Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bu tatlı nefisss denemeyen varsa mutlaka denesin önce kadayıf kısmını hazırlayıp soğumaya bırakın tavaya tereyağını alın Yağ eriyince kuru olan kadayıf ve şekeri ekleyip ocağın en küçük gözünde hafif kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavurun altını kapatmadan beş dakika önce fıstığı ekleyip hepberaber beş dakika daha kavurup altını kapatıp soğumaya bırakın
Muhallebi için: vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri karıştırın tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak kaynayıp göz göz olana kadar pişirin vanilyayı ekleyip altını kapatın ara ara karıştırarak üzeri kabuk tutmasın diye soğumaya bırakın muhallebi soğuyunca kremayı ekleyip mikserle iyice çırpın servis yapacağınız kuplara 2 Yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf muhallebi tekrar kadayıf koyup 2 3 saat kadar soğutup servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Not: Eğer kadayıfınız kuru değilse kadayıfı 3, 4 saat buzdolabının buzluğunda dondurarak dolaptan alıp ince ince doğrayarak kullanabilirsiniz
1 kilo süt 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı nişasta 10 yemek kaşığı toz şeker 1 tane yumurta 1 paket vanilya 1 küçük kutu krema (200 ml) Çıtır kadayıf için :
250 gram kurutulmuş tel kadayıf 3 yemek kaşığı toz şeker 2, 5 : yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı tuzsuz yerfıstığı veya ceviz
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 10dk Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bu tatlı nefisss denemeyen varsa mutlaka denesin önce kadayıf kısmını hazırlayıp soğumaya bırakın tavaya tereyağını alın Yağ eriyince kuru olan kadayıf ve şekeri ekleyip ocağın en küçük gözünde hafif kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavurun altını kapatmadan beş dakika önce fıstığı ekleyip hepberaber beş dakika daha kavurup altını kapatıp soğumaya bırakın
Muhallebi için: vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri karıştırın tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak kaynayıp göz göz olana kadar pişirin vanilyayı ekleyip altını kapatın ara ara karıştırarak üzeri kabuk tutmasın diye soğumaya bırakın muhallebi soğuyunca kremayı ekleyip mikserle iyice çırpın servis yapacağınız kuplara 2 Yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf muhallebi tekrar kadayıf koyup 2 3 saat kadar soğutup servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Not: Eğer kadayıfınız kuru değilse kadayıfı 3, 4 saat buzdolabının buzluğunda dondurarak dolaptan alıp ince ince doğrayarak kullanabilirsiniz