iltasyazilim
FD Üye
Resimli Çıtır Kase De Et Sote Tarifi
Çıtır Kase De Et Sote nasıl yapılır
HAMUR KASESİ İÇİN;
Malzemeler
2 Su Bardağı Un
1 Nehir Bardağı Su
12 Nehir Bardağı Zeytinyağ
78 Dal Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
2 Dere Kaşığı Tuzlu
1 Yemek Kaşığı Çörek Otu
1 Yemek Kaşığı Susam
1 Yumurta Sarısı
ET SOTE İÇİN;
Malzemeler
1 Kg Dana Eti
2 Orta Boy Domates
12 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Kekik, Tuzlu
HAMUR KASESİ
Yapılışı
Ilk Önce hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak, kulak memesinden azıcık daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun Tuzu damak zevkinize göre gitgide ekleyin Kullandığımız unlarda kıvam açısından çeşitlilik gösterebileceği için, unuda derece derece ekleyin Hamuru, yarım saat değin dinlendirin Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile açarak kaselerin üstüne sıvayın (Ben büyük kaseler olmak istediğim için, hamur ile ufak tart kalıplarımın dışını kapladım, siz daha ufak kaseler yapmak isterseniz, kalıbınızın iç kısmını kullanabilirsiniz) Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 3035 dk hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin
ET SOTE
Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi güzelce yıkayın Suyunu fazla süzmeden, bir tencereye alın Yarım nehir bardağı akıcı yağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın Arada karıştırarak ve suyunu denetleme ederek (etler pişmemiş ama suyunu çekmiş ise 1 çay bardağı dek kaynar su ekleyin, bu işlemi et pişene kadar bitmiş edin) pişirin Et pişerken üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alarak, atın
Etleriniz pişince, bir süzgeç yardımı ile temiz bir tencereye alın, 1 dere bardağı istikrarsız yağ ile orta ateşte karıştırarak kızartın Domates rendesi, ve salçayı ekleyip, domateslerin çiğ tadı gidene değin pişirin Altını kapatıp, tuz ve kekik ekleyin
Hem hamur kaseleriniz, hemde et sote soğuyunca, yemeği hamur kaselerinin içine paylaştırın Servis etmeden önce üzerine biraz kaşar serpin ve 200 derece fırında ısıtın Sıcak servis yapın *
Çıtır Kase De Et Sote nasıl yapılır
HAMUR KASESİ İÇİN;
Malzemeler
2 Su Bardağı Un
1 Nehir Bardağı Su
12 Nehir Bardağı Zeytinyağ
78 Dal Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
2 Dere Kaşığı Tuzlu
1 Yemek Kaşığı Çörek Otu
1 Yemek Kaşığı Susam
1 Yumurta Sarısı
ET SOTE İÇİN;
Malzemeler
1 Kg Dana Eti
2 Orta Boy Domates
12 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Kekik, Tuzlu
HAMUR KASESİ
Yapılışı
Ilk Önce hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak, kulak memesinden azıcık daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun Tuzu damak zevkinize göre gitgide ekleyin Kullandığımız unlarda kıvam açısından çeşitlilik gösterebileceği için, unuda derece derece ekleyin Hamuru, yarım saat değin dinlendirin Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile açarak kaselerin üstüne sıvayın (Ben büyük kaseler olmak istediğim için, hamur ile ufak tart kalıplarımın dışını kapladım, siz daha ufak kaseler yapmak isterseniz, kalıbınızın iç kısmını kullanabilirsiniz) Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 3035 dk hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin
ET SOTE
Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi güzelce yıkayın Suyunu fazla süzmeden, bir tencereye alın Yarım nehir bardağı akıcı yağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın Arada karıştırarak ve suyunu denetleme ederek (etler pişmemiş ama suyunu çekmiş ise 1 çay bardağı dek kaynar su ekleyin, bu işlemi et pişene kadar bitmiş edin) pişirin Et pişerken üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alarak, atın
Etleriniz pişince, bir süzgeç yardımı ile temiz bir tencereye alın, 1 dere bardağı istikrarsız yağ ile orta ateşte karıştırarak kızartın Domates rendesi, ve salçayı ekleyip, domateslerin çiğ tadı gidene değin pişirin Altını kapatıp, tuz ve kekik ekleyin
Hem hamur kaseleriniz, hemde et sote soğuyunca, yemeği hamur kaselerinin içine paylaştırın Servis etmeden önce üzerine biraz kaşar serpin ve 200 derece fırında ısıtın Sıcak servis yapın *