iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Kaselerde Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka (Benim kalıplarım ile 14 adet çıtır kase çıktı )
*Sıvı yağ
*Isıya dayanıklı kaseler
*Rus salatası tarifini siteden bulabilirsiniz
Çıtır Kaselerde Rus Salatası Tarifi Yapılışı Artık misafirlerinize ikram edeceğiniz salataları diğer pastalara bulaştırmadan şık bir şekilde sunabilirsiniz Bol yağ sürüldüğü için yağlı ve ağır olabileceğini düşünmeyin çünkü lezzetini sizlere anlatamam, ancak denemeniz lazım İçindeki salatayı o çıtır kasesiyle ısırıp yemesi…
Yufkayı düz bir zemine serin İkiye katlayın Kalıbınıza yerleşecek büyüklükteki bir fincan tabağı ile yuvarlaklar kesin Her biri iki kat olan yuvarlaklar elde edilir 2 kat olarak kestiğiniz yufka dairesini açıp ortasına fırça yardımı ile sıvı yağ sürün ve ikinci parçayı yapıştırın Diğer kestiğiniz yufkalara da aynı işlemi uygulayın Sonra yufkayı yerleştireceğiniz kaseleri de iyice yağlayın Yufkanın altını da yağlayıp kaseye yerleştirin Bol yağ sürün ki piştikten sonra yapışmadan kolaylıkla çıksın 180200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Fırından çıkınca soğumasını bekleyin Zaten kendini koyuveriyor Çıtır kaseleriniz hazır İçine istediğiniz gibi salata hazırlayıp koyabilirsiniz Mercimek salatası, rus salatası, patates salatası Şuna dikkat edin Salatayı servis etmeden hemen önce çıtır kaseye koyun, önceden koyarsanız kaseyi yumuşatabilir
::Afiyet Olsun::
*2 adet yufka (Benim kalıplarım ile 14 adet çıtır kase çıktı )
*Sıvı yağ
*Isıya dayanıklı kaseler
*Rus salatası tarifini siteden bulabilirsiniz
Çıtır Kaselerde Rus Salatası Tarifi Yapılışı Artık misafirlerinize ikram edeceğiniz salataları diğer pastalara bulaştırmadan şık bir şekilde sunabilirsiniz Bol yağ sürüldüğü için yağlı ve ağır olabileceğini düşünmeyin çünkü lezzetini sizlere anlatamam, ancak denemeniz lazım İçindeki salatayı o çıtır kasesiyle ısırıp yemesi…
Yufkayı düz bir zemine serin İkiye katlayın Kalıbınıza yerleşecek büyüklükteki bir fincan tabağı ile yuvarlaklar kesin Her biri iki kat olan yuvarlaklar elde edilir 2 kat olarak kestiğiniz yufka dairesini açıp ortasına fırça yardımı ile sıvı yağ sürün ve ikinci parçayı yapıştırın Diğer kestiğiniz yufkalara da aynı işlemi uygulayın Sonra yufkayı yerleştireceğiniz kaseleri de iyice yağlayın Yufkanın altını da yağlayıp kaseye yerleştirin Bol yağ sürün ki piştikten sonra yapışmadan kolaylıkla çıksın 180200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Fırından çıkınca soğumasını bekleyin Zaten kendini koyuveriyor Çıtır kaseleriniz hazır İçine istediğiniz gibi salata hazırlayıp koyabilirsiniz Mercimek salatası, rus salatası, patates salatası Şuna dikkat edin Salatayı servis etmeden hemen önce çıtır kaseye koyun, önceden koyarsanız kaseyi yumuşatabilir
::Afiyet Olsun::