iltasyazilim
FD Üye
Hamuru için
2 su bardağı sıcak su 50 gram Marğarin 2 Su bardağı un 1 yemek kaşığı nışasta 3 yemek kaşiği irmik 1 su bardağı süt 1 kabartma tozu 2 Vanillin şekeri 3 yumurta Kızartmak için
Sıvı yağ Şerbeti için
3 su bardağı şeker 2, 5 su bardağı su 1 yemek kaşigi limon suyu Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İlk olarak şerbetimizı kaynatıp soğumaya bırakalım (iyice soğuması lazım)
Suyu kaynatalım ve margarini içine bırakalım Erimesi için margarinimiz eridikten sonra ateşi kapatalım ve unumuzu karıştırarak ilave edelim Hamur haline gelince başka bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım Soğuyan hamurumuza diğer malzemelerimizide katalım ve yumuşak bir hamur elde edelim Çok katı olursa daha fazla süt ekleye bilirsiniz (yumurtaları teker teker ekleyinYani her bir yumurtayı yaklaşık bir dakika kadar çırpın)
Sıkma poşetine alalım hamurumuzu ve ısıttığımız sıvı yağmızın içine sıkalım (sıkarken ateşi düşürün yanmasınlar) Pişen kıvrımlarımızı hemen soğuk şerbetin içine atalım ve hemen çıkartalım ve servis tabağmıza alalım Gevrek kalsınlar Şerbette uzun süre kalırlarsa çok fazla yumuşarlar
nefisyemektarifleri
2 su bardağı sıcak su 50 gram Marğarin 2 Su bardağı un 1 yemek kaşığı nışasta 3 yemek kaşiği irmik 1 su bardağı süt 1 kabartma tozu 2 Vanillin şekeri 3 yumurta Kızartmak için
Sıvı yağ Şerbeti için
3 su bardağı şeker 2, 5 su bardağı su 1 yemek kaşigi limon suyu Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İlk olarak şerbetimizı kaynatıp soğumaya bırakalım (iyice soğuması lazım)
Suyu kaynatalım ve margarini içine bırakalım Erimesi için margarinimiz eridikten sonra ateşi kapatalım ve unumuzu karıştırarak ilave edelim Hamur haline gelince başka bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım Soğuyan hamurumuza diğer malzemelerimizide katalım ve yumuşak bir hamur elde edelim Çok katı olursa daha fazla süt ekleye bilirsiniz (yumurtaları teker teker ekleyinYani her bir yumurtayı yaklaşık bir dakika kadar çırpın)
Sıkma poşetine alalım hamurumuzu ve ısıttığımız sıvı yağmızın içine sıkalım (sıkarken ateşi düşürün yanmasınlar) Pişen kıvrımlarımızı hemen soğuk şerbetin içine atalım ve hemen çıkartalım ve servis tabağmıza alalım Gevrek kalsınlar Şerbette uzun süre kalırlarsa çok fazla yumuşarlar
nefisyemektarifleri