iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su
*1, 5 tatlı kaşığı tuz ve
*6 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
Çıtır Köy Ekmeği Tarifi Yapılışı Dün fırından canlı yaptığımız mis kokulu köy ekmeğimle selamlar olsun Yapmak isteyenler için şuraya bir tarif bırakıyorum ??
1
*Ilık su, şeker ve maya bir kaba alınır, karıştırılır Köpük köpük olunca mayaya gelmiş demektir
*Un leğene konur ortasına havuz açılır Tuz atılır
*Havuzun ortasına mayalı su dökülür
*Önce çatal ile karıştırılır ki hemen ele yapışmasın
*Ardından hamur küçük dokunuşlarla yoğrulur
*Katı ise su eklenir, yumuşak ise un eklenir Ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*Leğenin kapağı kapatılır ve hamur mayalanmaya bırakılır (En az 1 saat dinlendirilir Hamur iki katına çıkacak)
*Eller unlanır
*Mayaya gelen hamur alınır, şekil verilir, yağlanmış unlanmış tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur
*Ortasına, yanlarına bıçakla kesik atılır Yarım saat kadar tepside dinlendirilir
*Kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir
*Piştikten sonra fırından çıkarılır
*Üzerine hafif su serpilir ve bez örtülür 1 saat kadar dinlendirilir soğumaya bırakılır
*Soğuduktan sonra dilimlenir
Afiyet olsun?
*2 su bardağı ılık su
*1, 5 tatlı kaşığı tuz ve
*6 su bardağı un
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
Çıtır Köy Ekmeği Tarifi Yapılışı Dün fırından canlı yaptığımız mis kokulu köy ekmeğimle selamlar olsun Yapmak isteyenler için şuraya bir tarif bırakıyorum ??
1
*Ilık su, şeker ve maya bir kaba alınır, karıştırılır Köpük köpük olunca mayaya gelmiş demektir
*Un leğene konur ortasına havuz açılır Tuz atılır
*Havuzun ortasına mayalı su dökülür
*Önce çatal ile karıştırılır ki hemen ele yapışmasın
*Ardından hamur küçük dokunuşlarla yoğrulur
*Katı ise su eklenir, yumuşak ise un eklenir Ele yapışmayan bir hamur elde edilir
*Leğenin kapağı kapatılır ve hamur mayalanmaya bırakılır (En az 1 saat dinlendirilir Hamur iki katına çıkacak)
*Eller unlanır
*Mayaya gelen hamur alınır, şekil verilir, yağlanmış unlanmış tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur
*Ortasına, yanlarına bıçakla kesik atılır Yarım saat kadar tepside dinlendirilir
*Kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir
*Piştikten sonra fırından çıkarılır
*Üzerine hafif su serpilir ve bez örtülür 1 saat kadar dinlendirilir soğumaya bırakılır
*Soğuduktan sonra dilimlenir
Afiyet olsun?