iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Lorlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram tereyağı veya margarin
*1 su bardağı dolusu yoğurt
*2 adet yumurta ( akı içine sarısı dışına )
*Yarım çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*Lor peyniri
Çıtır Lorlu Poğaça Tarifi Yapılışı Bir kabın içinde de un dışında kalan tüm malzemeyi karıştırın Daha sonra unu azar azar ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yaparak yoğurun
Hamurun üzerini kapatın Hatta nemli bir bezle örtün ve bırakın 15 dakika dinlensin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle bastırarak yassıltın ve hamurun ortasına peynirleri koyup kapatın
Sirkeli çıtır poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpiştirin
180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin
*250 gram tereyağı veya margarin
*1 su bardağı dolusu yoğurt
*2 adet yumurta ( akı içine sarısı dışına )
*Yarım çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*Lor peyniri
Çıtır Lorlu Poğaça Tarifi Yapılışı Bir kabın içinde de un dışında kalan tüm malzemeyi karıştırın Daha sonra unu azar azar ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yaparak yoğurun
Hamurun üzerini kapatın Hatta nemli bir bezle örtün ve bırakın 15 dakika dinlensin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle bastırarak yassıltın ve hamurun ortasına peynirleri koyup kapatın
Sirkeli çıtır poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpiştirin
180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin