iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Mercimekli Bükme Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta beyazı
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*300 gr eritilmiş margarin
İçi;
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 soğan
*1 yumurta sarısı ( beyazını hamura ilave ediniz)
Çıtır Mercimekli Bükme Tarifi Yapılışı Önce mercimeği az üstünü su geçecek kadar suyla bir tencerede haşlayınız ve ayrı bir tavada az yağda küçük doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun ve mercimeğe ilave ediniz ( Mercimek haşlandıktan Sonra)Bütün malzemeyi mantı hamuru gibi yoğurunuz Sonra 4 bezeye ayırınız 1 bezeyi alıp yufka gibi açabildiğiniz kadar açınız ve üstüne eritilmiş margarini sürüp 4 bezeye kadar aynı işlemi yapınız ( Bu işlemi üst üste koyup yapınız)
Sonra bunu kitap gibi katlıyacaksınız fakat katlarken her katına tekrar margarin sürülür En üst katına değil
Bir tabağa alıp 3 Saat buzdolabınızda bekletiniz
Beklettiğiniz hamuru 3 cm kare şeklinde ufak ufak kesiniz
Sonra tek tek alıp elinizle kare şeklinde açınız ve harcını uzunlamasına ilave edip kapatıniz ( kenarlar açık kalıyor)
Tepsi dolana kadar ayni işlemi yapıniz, en son yumurta sarısını sürüp 180 dereceli fırına veriniz ve üstü kızarana kadar pişiriniz
Afiyet olsun!
*
*
*1 adet yumurta beyazı
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*300 gr eritilmiş margarin
İçi;
*2 su bardağı yeşil mercimek
*1 soğan
*1 yumurta sarısı ( beyazını hamura ilave ediniz)
Çıtır Mercimekli Bükme Tarifi Yapılışı Önce mercimeği az üstünü su geçecek kadar suyla bir tencerede haşlayınız ve ayrı bir tavada az yağda küçük doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun ve mercimeğe ilave ediniz ( Mercimek haşlandıktan Sonra)Bütün malzemeyi mantı hamuru gibi yoğurunuz Sonra 4 bezeye ayırınız 1 bezeyi alıp yufka gibi açabildiğiniz kadar açınız ve üstüne eritilmiş margarini sürüp 4 bezeye kadar aynı işlemi yapınız ( Bu işlemi üst üste koyup yapınız)
Sonra bunu kitap gibi katlıyacaksınız fakat katlarken her katına tekrar margarin sürülür En üst katına değil
Bir tabağa alıp 3 Saat buzdolabınızda bekletiniz
Beklettiğiniz hamuru 3 cm kare şeklinde ufak ufak kesiniz
Sonra tek tek alıp elinizle kare şeklinde açınız ve harcını uzunlamasına ilave edip kapatıniz ( kenarlar açık kalıyor)
Tepsi dolana kadar ayni işlemi yapıniz, en son yumurta sarısını sürüp 180 dereceli fırına veriniz ve üstü kızarana kadar pişiriniz
Afiyet olsun!
*
*