iltasyazilim
FD Üye
6 adet orta boy patates 3 adet yumurtanın sarısı 75 gr oda sıcaklığında Mis tereyağı 200 gr Mis kaşar peyniri 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Kroketleri bulamak için;
1 kase un Sarısını kullandığımız 3 yumurtanın beyazı 1 su bardağı galeta unu Kızartmak için
Evin ayçiçek yağı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Patatesleri kabuklarını soymadan haşlıyoruz Ocaktan alınca kabuklarını soyup sıcakken eziyoruz ve kaşarı ekleyip karıştırıyoruz Daha sonra tereyağını, pulbiberi, karabiberi, tuzu ve yumurtayı da ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz Bu aşamada harcımız yumuşak olacak ve şekil almayacaktır Bu yüzden yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz Dolaptan çıkarınca elimizle şekil verip tepsiye diziyoruz İsterseniz yuvarlak, isterseniz uzun boru şeklinde şekil verin
Şekil verme işlemi bittikten sonra kroketleri önce una sonra yumurta beyazına sonra da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz Kroketlerimiz servise hazır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 kase un Sarısını kullandığımız 3 yumurtanın beyazı 1 su bardağı galeta unu Kızartmak için
Evin ayçiçek yağı Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Patatesleri kabuklarını soymadan haşlıyoruz Ocaktan alınca kabuklarını soyup sıcakken eziyoruz ve kaşarı ekleyip karıştırıyoruz Daha sonra tereyağını, pulbiberi, karabiberi, tuzu ve yumurtayı da ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz Bu aşamada harcımız yumuşak olacak ve şekil almayacaktır Bu yüzden yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz Dolaptan çıkarınca elimizle şekil verip tepsiye diziyoruz İsterseniz yuvarlak, isterseniz uzun boru şeklinde şekil verin
Şekil verme işlemi bittikten sonra kroketleri önce una sonra yumurta beyazına sonra da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz Kroketlerimiz servise hazır
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız