iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Sahurluk Buzluk Böreklerim Tarifi İçin Malzemeler
*3 yufka
*Yarım paket margarin yada tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*Un
İç harcı için;
*1 soğan
*Yarım kilo patates
*Karabiber ,tuz
Çıtır Sahurluk Buzluk Böreklerim Tarifi Yapılışı Patatesi haşlıyoruz ,soğanı kavurup haşladığımız patatesi eziyoruz, karabiberini de katıp soğumaya bırakıyoruz, 1 tane yufkayı tezgaha seriyoruz, yarım paket margarini eritiyoruz ,1 çay bardağı sıvı yağla karıştırıyoruz yumurta fırçasıyla yufkanın her yerine gelecek şekil de yağlıyoruz yufkanın her yerini yağladıktan sonra unluyoruz ,sonra yarım ay şeklin de katlıyoruz ,aynı işlemi tekrarlıyoruz ve patatesli harcımızı ekliyoruz ve sarıyoruz, bıçak yardımıyla kesiyoruz, ben buz dolap poşetlerine koyup difrize koyuyorum, acil misafir geldiği zaman çok iyi oluyor, bu sefer de sahur için hazırladım yarı donuk şekil de tepsiye dizdim ,yumurtanın sarısını sürüp 200 derece de pişirdim, yerken çıtır dama sesini duyucaksınız) NOT; bu börek aylarca difriz de durabilir aynı lezzet de çıkarıp pişirebilirsiniz tam bit kurtarıcı afiyet olsun
*3 yufka
*Yarım paket margarin yada tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*Un
İç harcı için;
*1 soğan
*Yarım kilo patates
*Karabiber ,tuz
Çıtır Sahurluk Buzluk Böreklerim Tarifi Yapılışı Patatesi haşlıyoruz ,soğanı kavurup haşladığımız patatesi eziyoruz, karabiberini de katıp soğumaya bırakıyoruz, 1 tane yufkayı tezgaha seriyoruz, yarım paket margarini eritiyoruz ,1 çay bardağı sıvı yağla karıştırıyoruz yumurta fırçasıyla yufkanın her yerine gelecek şekil de yağlıyoruz yufkanın her yerini yağladıktan sonra unluyoruz ,sonra yarım ay şeklin de katlıyoruz ,aynı işlemi tekrarlıyoruz ve patatesli harcımızı ekliyoruz ve sarıyoruz, bıçak yardımıyla kesiyoruz, ben buz dolap poşetlerine koyup difrize koyuyorum, acil misafir geldiği zaman çok iyi oluyor, bu sefer de sahur için hazırladım yarı donuk şekil de tepsiye dizdim ,yumurtanın sarısını sürüp 200 derece de pişirdim, yerken çıtır dama sesini duyucaksınız) NOT; bu börek aylarca difriz de durabilir aynı lezzet de çıkarıp pişirebilirsiniz tam bit kurtarıcı afiyet olsun