iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*6 yumurta
*1 çay bardağından biraz eksik süt
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*Aldığı kadar un (çok sert bir hamur olmasın)
İçi için:
*Yarım kilo civil peynir (küçük parçalara ayrılacak)
*1 bağ maydanoz
Kat araları için:
*Sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı karışımı
Çıtır Su Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtalar, süt, su ve tuzu karıştırıyoruz Daha sonra unu yavaş yavaş ekliyor ve yoğuruyoruz
En az 20 dk yoğurun
ne kadar çok yoğurursanız hamurunuz o kadar güzel olur Ve sudan rahat çıkar, yani parçalanmaz
Yoğurma işlemimiz bittikten sonra hamuru 12 eş parçaya ayırın ve teker teker açın Ben açtıktan sonra üçgen şekilde katlayıp bir bezin arasına koyuyorum kurumasınlar diye
Açma işlemimizde bittikten sonra sıra haşlamada
Öncelikle pişireceğimiz tepsinin altını yağlıyoruz
Ve haşlanmamış 1 tane yufkayı en alta seriyoruz
Diğer sıralamamız su şekilde:
5 adet aralarını yağladığımız haşladığımız yufkalar üst üste ve iç harcımızı yayıyoruz, yine 5 adet aralarını yağladığımız ve haşlanmış yufkalar En üst yufkayı ise ben haşlayarak seriyorum, siz isterseniz haşlamadan da serebilirsiniz, yufkayı en üst katmanı da yine yağlamayı unutmayın
Bir büyük tencerede kaynar suyumuza tuzunu atın ve yufkaları haşlayın
Ben kolay içinden çıkarabilmek için yufkaları 2 ye bölerek haşlıyorum
Her seferinde haşlanan yufkayı diğer bir tarafta olan soğuk suyumuzun içi ne atıp şokluyoruz Soğuk suyun içinden de elimizle çıkartıp temiz bir bezin arasına haşladığımız yufkayı alıp fazla suyunu alıyoruz
Son olarak fırın da kızartma işlemini yapıyoruz
Alt üst 40 yada 45 dk pişirebilirsiniz
Afiyet olsun
*6 yumurta
*1 çay bardağından biraz eksik süt
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*Aldığı kadar un (çok sert bir hamur olmasın)
İçi için:
*Yarım kilo civil peynir (küçük parçalara ayrılacak)
*1 bağ maydanoz
Kat araları için:
*Sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı karışımı
Çıtır Su Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtalar, süt, su ve tuzu karıştırıyoruz Daha sonra unu yavaş yavaş ekliyor ve yoğuruyoruz
En az 20 dk yoğurun
ne kadar çok yoğurursanız hamurunuz o kadar güzel olur Ve sudan rahat çıkar, yani parçalanmaz
Yoğurma işlemimiz bittikten sonra hamuru 12 eş parçaya ayırın ve teker teker açın Ben açtıktan sonra üçgen şekilde katlayıp bir bezin arasına koyuyorum kurumasınlar diye
Açma işlemimizde bittikten sonra sıra haşlamada
Öncelikle pişireceğimiz tepsinin altını yağlıyoruz
Ve haşlanmamış 1 tane yufkayı en alta seriyoruz
Diğer sıralamamız su şekilde:
5 adet aralarını yağladığımız haşladığımız yufkalar üst üste ve iç harcımızı yayıyoruz, yine 5 adet aralarını yağladığımız ve haşlanmış yufkalar En üst yufkayı ise ben haşlayarak seriyorum, siz isterseniz haşlamadan da serebilirsiniz, yufkayı en üst katmanı da yine yağlamayı unutmayın
Bir büyük tencerede kaynar suyumuza tuzunu atın ve yufkaları haşlayın
Ben kolay içinden çıkarabilmek için yufkaları 2 ye bölerek haşlıyorum
Her seferinde haşlanan yufkayı diğer bir tarafta olan soğuk suyumuzun içi ne atıp şokluyoruz Soğuk suyun içinden de elimizle çıkartıp temiz bir bezin arasına haşladığımız yufkayı alıp fazla suyunu alıyoruz
Son olarak fırın da kızartma işlemini yapıyoruz
Alt üst 40 yada 45 dk pişirebilirsiniz
Afiyet olsun