Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Tavuk Parçaları

Hoş geldin! bushidoka tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çıtır Tavuk Parçaları

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çıtır Tavuk Parçaları

Çıtır tavuk parçaları, küçük büyük herkesin severek yediği bir yemektir Bunun yapımında kullanılan mısır gevreği ise, yetişkinler için hızlı ve az kalorili bir kahvaltı aracı, çocuklar açısından ise lezzetli ve eğlenceli bir atıştırmalık olarak görünür Aslında mısır gevreğiyle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz Bunlardan birisi çıtır tavuk parçaları hazırlamaktır Bunun yanı sıra mısır gevreğini kullanarak, değişik tatlılar, kurabiyeler, yemek türleri ve lezzetli etler hazırlayabilirsiniz Tavuk yine herkesin sevdiği, özellikle değişik pişirme yöntemleri kullanıldığında, daha severek tüketilebilen faydalı bir besindir Bu tarifimizde tavuğu değişik bir şekilde tüketmenize yardımcı olacaktır Üstelik çocuklarınızda bunu sevecektir Dilerseniz çıtır tavuk parçalarını hazırlamaya başlayalım

Çıtır Tavuk Parçaları ( Chicken Fingers )

1 kilo kalın jülyen doğranmış göğüs eti ( göğüs eti yağsız olur, bu nedenle kızartmak için daha uygundur )
2 adet yumurta
2 su bardağı mısır gevreği
1 tatlı kasığı toz köri
Yarım su bardağı un
Kızartmak için sıvıyağ

Çıtır tavuk parçaları yapımı

Bu tarifi hazırlamak gerçekten çok kolaydır Öncelikle hazır olması açısından mısır gevreklerini elinizle iri iri parçalayın Kâsenin içinde unu ve toz köriyi karıştırın Jülyen doğranan beyaz tavuk etini ilk önce una bulayın ve unun fazlasını silkeleyin Daha sonra çırptığınız yumurtaya bulayın Ardından en son olarak da iri parçaladığınız mısır gevreğine bulayın Tavuk etlerinin her tarafı iyice mısır gevreğiyle kaplandıktan sonra, ocakta kızan kızgın yağın içinde kızartarak, bunları kâğıt havlu üzerinde alın Burada fazla yağını aldığınız çıtır tavuk parçalarını servis edebilirsiniz Bunları eğer kızartma yapmak istemezseniz aynı şekilde yaptıklarınızı, haşlanmış tavuk butlarına uygulayarak, içine yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine koyarak fırında pişirebilirsiniz Her iki şekilde oldukça lezzetli bir tavuk yemeği yiyebilirsiniz Yanında kızarmış patates, pilav gibi garnitürler de hazırlayabilirsiniz

Afiyet olsun
 
858,501Konular
982,656Mesajlar
30,408Kullanıcılar
lillyyyhighSon üye
Üst Alt