Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtırlığıyla Kapış Kapış Giden Peynirli Börek

Çıtırlığıyla Kapış Kapış Giden Peynirli Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çıtırlığıyla Kapış Kapış Giden Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket baklavalık yufka

Sosu için :


*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için;


*1 kalıp beyaz peynir
*1 demet maydanoz

Üstüne ;


*1 yumurtanın sarısı
*Kavrulmuş susam

Çıtırlığıyla Kapış Kapış Giden Peynirli Börek Tarifi Yapılışı
Uzun zamandır börek tarifi paylaşmadığımı fark ettim Bugüne kadar bu şekilde çıtır çıtır harika bir börek yememiştim gerçekten Tarifi deneyin lezzeti o zaman farkedersiniz zaten Buyurun geçelim yapılışına iç harcı için peyniri ve incecik kıydığımız maydanozu derin bir kapta karıştıralım Tuz ve yağını da ilave edelim Sos için gerekli olan tüm malzemeleri de ayrı bir kapta çırpalım Baklavalık yufka dan 2 kat alalım Üzerine sos gezdirelim Her tarafına gelecek şekilde sostan yayalım Üzerine 2 adet daha yufka serelim Yine soslayalım Üzerine 2 kat daha yufka serelim Yani 6 ve son yufkayı da serdikten sonra yufkanın bizden taraftaki kısmına iç harcımızı yayalım Rulo şeklinde yufkamızı saralım Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim Her 6 rulo da bu işlem biteceği için tepsimiz doluyor zaten Bu şekilde tepsimiz dolduktan sonra eğer kalan sos varsa böreklerin üzerine sürelim ve buzdolabında en az 1 saat(ben 5 saat dinlendirdim )dinlendirelim Böreklerimiz dinlendikten sonra üzerine, susam veya çörek otu serperek önceden ısınmış 185 derece fırınımızda üzeri pişene kadar pişirelim
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt