Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çivi Çorbası

Çivi Çorbası
0
39

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Çivi Çorbası çivi çorbası Fırtınalı karanlık bir gecede, evsiz barksız garip bir adam sığınacak yer arıyordu Kapısını çaldığı ihtiyar, cimri bir bayan, İsterseniz girin fakat,dedi Ne yiyecek var evimde ne yatacak bir yatak Şu tek yatak bana ait Siz sandalyede uyuyacaksınızAdamın karnı çok açtı, böylece de olsa kabul etti Girdi içeri, ateşin yanına oturdu, cebinden çıkardığı eski bir çiviyle oynamaya başladı Şu çiviyi görüyor musunuz? İnanmayacaksınız ama dün akşam fazla güzel bir çivi çorbası pişirdim ben İsterseniz size de bu akşam pişirebilirimÇivi çorbası ha! Olur mu böyle birşey? İnanmıyorumYaşlı kadının kafası karışmıştı Meraklandı da bir de Sizin tencereniz ve suyunuz var mı?dedi acayip adam Şüphesiz,dedi yaşlı kadın, bir tencereye su koyup getirdi Birlikte mutfağa geçtiler Adam tencereye çiviyi attı, kaynaması için ocağa koydu Biraz tuzunuz ve karabiberiniz var mı? Ola Ki,dedi ihtiyar kadın isteksizce Çiviye çeşni atamak için bir dolaptan tuz ve karabiber çıkardı Yaşlı kadın kaynamakta olan tencerenin kapağını kaldırıp bakarken, garip adam iç geçirdi Şöyle yarım baş soğan olsaydı, fena olmazdıAh! Birazcık var sanırım!dedi yaşlı kadın, çivili çorba hayali kurarken, kilerden soğan aramaya gitti Ilginç adam kadının açtığı sandığın yiyecek doymuş olduğunu gördü, ama hiç belirlenmiş etmedi Sonra beşon dakika pişirmeye bıraktı Çorbayı karıştırıken söylendi Bu soğanla birlikte biraz patates ve havuçta olsa ne güzel olurdu Hani olsaydı diyorumYaşlı kadın yine kilere koştu, getirdiği patates ve havuçları da attılar tencereye Çorba mis gibi kokmaya başladı Akşamları çivi çorbasının etlisini ben pek severim Birazcık et olsa, kral yemeği olurdu bu,dedi adam Ihtiyar kadının getirdiği bir parça eti de kattılar tencereye Çorba pişerken garip adam masaya baktı Benim çivili çorbam, güzel bir masa örtüsü üstünde, porselen kapta, yanında da iki mum olursa ne güzel yenir!Bayan hoş bir masa hazırladı Bir şölen için gerekli herşeyi yaptı Bu çorbanın yanında azıcık da ekmek olmalıdedi adam Biliyorum,dedi yaşlı bayan Taze Taze güzel koku gibi bir somun getirdi Fiilen mükemmel bir çorba olduğu belliydi İyi bir yemek yediler Yaşlı kadın o güne değin bu çorbadan daha güzel bir yemek yemek yemediğini söyledi Kilerden peynir gibi diğer yiyeceklerde getirdi Karşılıklı öyküler anlattılar, gülüştüler, güzel bir akşam geçirdiler Mumlar sönünce yaşlı kadın gariban adama yatağında yatabileceğini söyledi Kendisi sandalyede, ateşin yanında uyuyacaktı Adam yatağa uzandı, derin bir uykuya daldı Ertesi gün sırası gelmişken ihtiyar kadına konukseverliği için teşekkür etti Hayır, hayır! Belli Başlı ben size teşekkürler,dedi ihtiyar kadın Çünkü siz bana bir çiviyle nasıl çorba pişirilebileceğini öğrettinizAbartacak birşey yokdedi garip adam Gülerek geri çekildi Cebindeki çiviyi yokladı Onu bir başka akşam tekrar aynı şekilde kullanacaktı alıntıdır  

858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt