iltasyazilim
FD Üye
Cızlama (Dızmana) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı instant maya
*1 yumurta
*15 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üst sos için;
*2 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*14 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
Cızlama (Dızmana) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır tarif paylaşmıyordum size kendi yöreme ait bir tarif ile geldim (Edirne)
Yapması çok basit tadı leziz mi leziz Yedikçe yedirten bir tarif Neyse lafı çok uzatmadan gelelim yapılışına; ilk olarak süt, su, şeker ve maya eklenir İsterseniz el ile isterseniz tel çırpıcı ile çırpabilirsiniz Malzemelerin özdeşleşmesi için Daha sonra sıvı yağ, yumurta ve tuzda ilave edilerek bir kez daha karıştırılır Unu ölçmedim göz kararı yaptığım için
Ama şöyle bir püf noktası var ki; ister poğaça isterseniz bu hamur için tıka basa un koyulmamalı Hamur az elimize yapışmayacak kıvamda bırakılmalıdır ki kendi kendine havalanıp kabarsın diye Hamurumuzu yoğurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz Yinede kontrol etmekte fayda var havalar sıcakken daha çabuk kabarıyor sonuçta
Hamur mayalandıktan sonra elimize az sıvı yağ sürüp hamurdan küçük parçalar alıp, yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz İşlem bittikten sonra bütün yuvarlakların üzerine parmağımızla bir kere bastırıyoruz Bunu yapmak zorunda değilsiniz Ben bu şekilde görüp bildiğim için böyle yapıyorum Fırına atmadan önce hazırlamış olduğumuz sosumuzu döküyoruz Dilerseniz üzerine susam çörek otu vs serpebilirsiniz ama ben tercih etmiyorum 200 ° 4045 dk pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra üzerine elimizle az su serpiştiriyoruz Bez örtüp ılınmasını bekliyoruz Deneyeceklere afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı instant maya
*1 yumurta
*15 çay kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Üst sos için;
*2 su bardağı yoğurt
*1 yumurta
*14 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
Cızlama (Dızmana) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır tarif paylaşmıyordum size kendi yöreme ait bir tarif ile geldim (Edirne)
Yapması çok basit tadı leziz mi leziz Yedikçe yedirten bir tarif Neyse lafı çok uzatmadan gelelim yapılışına; ilk olarak süt, su, şeker ve maya eklenir İsterseniz el ile isterseniz tel çırpıcı ile çırpabilirsiniz Malzemelerin özdeşleşmesi için Daha sonra sıvı yağ, yumurta ve tuzda ilave edilerek bir kez daha karıştırılır Unu ölçmedim göz kararı yaptığım için
Ama şöyle bir püf noktası var ki; ister poğaça isterseniz bu hamur için tıka basa un koyulmamalı Hamur az elimize yapışmayacak kıvamda bırakılmalıdır ki kendi kendine havalanıp kabarsın diye Hamurumuzu yoğurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz Yinede kontrol etmekte fayda var havalar sıcakken daha çabuk kabarıyor sonuçta
Hamur mayalandıktan sonra elimize az sıvı yağ sürüp hamurdan küçük parçalar alıp, yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz İşlem bittikten sonra bütün yuvarlakların üzerine parmağımızla bir kere bastırıyoruz Bunu yapmak zorunda değilsiniz Ben bu şekilde görüp bildiğim için böyle yapıyorum Fırına atmadan önce hazırlamış olduğumuz sosumuzu döküyoruz Dilerseniz üzerine susam çörek otu vs serpebilirsiniz ama ben tercih etmiyorum 200 ° 4045 dk pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra üzerine elimizle az su serpiştiriyoruz Bez örtüp ılınmasını bekliyoruz Deneyeceklere afiyet olsun