Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cizleme nedir ve cizleme nasıl yapılır? Cizleme tarifi için evde kolay yapımı

Cizleme nedir ve cizleme nasıl yapılır? Cizleme tarifi için evde kolay yapımı
0
50

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
cizleme_nedir_nasil_yapilir_1624009503_3737.jpg

Trakya yöresinin olmazsa olmazı kahvaltılıklarından olan çizleme, son günlerde Sadakatsiz dizisiyle birlikte yeniden gündeme gelmişti. Diğer bir adı akıtma ya da krep olan cizleme, farklı olarak mayalı hamurla yapılıyor. İşte hafta sonu kahvaltılarınızı reçel, peynir, domateste güzelleştirecek cizleme tarifi ve evde kolay yapımı.

Son günlerde cizleme adıyla popülerlik kazanan akıtma ya da krep olarak önceden tanıdığımız bu lezzetli kahvaltılık, sabahlarınıza ve çay saatlerinize renk katmanız için iyi bir seçenek olabilir. Mayalı hamurla yapılan bir tür krep ya da akıtma diyebileceğimiz cizleme, çay saatlerinde de zevkle tüketilen bir kahvaltılıktır. Sizin için ister reçelle ister peynirle birleştirebileceğiniz, ama her türlü afiyetle yiyeceğiniz bir cizleme tarifi hazırladık. 
  • Aktif kuru maya yerine 2-3 gram instant maya veya 10 gram yaş maya kullanabilirsiniz. Unu çok fazla koyarsanız tavada yayılmasına engel olabilir, bu sebeple sıvı-katı malzeme oranını değiştirmeden uygulamanızı öneririz. Un oranı fazla olursa daha kalın, sıvı oranı daha fazla olursa daha ince ve dantelimsi bir dokusu olacaktır.
 

OwdHB_1624011296_8824.jpg

CİZLEME TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 adet yumurta

1,5 su bardağı un

LMArn_1624011322_6786.JPG

YAPILIŞI

Öncelikle, mayayı ılık suya karıştırıp aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletin.

Maya aktifleşirken diğer yandan derin bir kaseye yumurtayı ve sütü alın.

Mayalı suyu da ekleyip güzelce çırpın.

Unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.

lU9g4_1624011352_0023.jpg

Akışkan bir kıvama gelen hamurunuzu yarım saat kadar ılık bir ortamda mayalandırın.

Pişirmeden önce yeniden karıştırdığınız hamuru kepçe yardımıyla tavaya ince ince döküp yayın.

Her iki tarafını da ikişer dakika pişirdiğiniz cizlemeleri geniş bir tabağa alın.

Dilediğiniz malzemeler eşliğinde soğutmadan servis edin. 

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt