iltasyazilim
FD Üye
Classic Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*1 tutam toz şeker
*1 tutam tuz
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1,52 su bardağı ılık su
*6 yemek kaşığı zeytin yağı
*5 su bardağı un
*Salça
*Ketçap
*Kekik, nane, pul biber
Classic Pizza Tarifi Yapılışı Geniş bir kap alıyoruz ve içine suyumuzu koyup mayayı içinde eritiyoruz Daha sonra tuzumuzu ve şekerimizi koyup iyice karıştırıyoruz Bu karışımı 10 dakika bekletiyoruz Sonra karışımın içine unumuzu yavaş yavaş koyup iyice yoğuruyoruz Daha sonra içine zeytinyağımızı ekleyip yoğuruyoruz Oluşan hamurun üstünü streç film ile kapatıp 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz Bu sırada sos ve kaşar için kolları sıvayabilirsiniz Miktarı tamamen size bırakıyorum fakat pizzamız classic olduğundan kaşar ve sostan başka bir malzeme koymayacağız Kaşarı rendeleyip sosu ketçap, salça, nane, pul biber ve kekik kullanarak yapabilirsiniz Hamur bekledikten sonra geniş bir tepsiye açıyoruz Hamurda maya olduğundan şişecek ve buna göre porsiyon ayarlamayı unutmayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza pizza hamurumuza 5 dakika ön pişirme yapıyoruz 5 dakika sonra hamuru fırından çıkarıp sos ve kaşarla süslüyoruz Tekrar 180 derecelik fırına atıyoruz Afiyet olsun
*1 tutam toz şeker
*1 tutam tuz
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1,52 su bardağı ılık su
*6 yemek kaşığı zeytin yağı
*5 su bardağı un
*Salça
*Ketçap
*Kekik, nane, pul biber
Classic Pizza Tarifi Yapılışı Geniş bir kap alıyoruz ve içine suyumuzu koyup mayayı içinde eritiyoruz Daha sonra tuzumuzu ve şekerimizi koyup iyice karıştırıyoruz Bu karışımı 10 dakika bekletiyoruz Sonra karışımın içine unumuzu yavaş yavaş koyup iyice yoğuruyoruz Daha sonra içine zeytinyağımızı ekleyip yoğuruyoruz Oluşan hamurun üstünü streç film ile kapatıp 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz Bu sırada sos ve kaşar için kolları sıvayabilirsiniz Miktarı tamamen size bırakıyorum fakat pizzamız classic olduğundan kaşar ve sostan başka bir malzeme koymayacağız Kaşarı rendeleyip sosu ketçap, salça, nane, pul biber ve kekik kullanarak yapabilirsiniz Hamur bekledikten sonra geniş bir tepsiye açıyoruz Hamurda maya olduğundan şişecek ve buna göre porsiyon ayarlamayı unutmayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza pizza hamurumuza 5 dakika ön pişirme yapıyoruz 5 dakika sonra hamuru fırından çıkarıp sos ve kaşarla süslüyoruz Tekrar 180 derecelik fırına atıyoruz Afiyet olsun