Clint Eastwood’a büyük iftihar 1549301625 1549301625 clinteastwoodabuyukonur5c58777e95e08clinteastwoodabuyukonur5c58777e95e08 http:staticguncelnetarchive3237naKwykLHDa3Clint Eastwood, daha önce sadece bir kez bahşedilen ‘Altın Palmiye Yaşam Boyu Galibiyet Ödülü’nü aldı Cannes Film Festivali’nde düzenli olarak verilmeyen ve daha önce sadece Ingmar Bergman’a değer görülen ‘Altın Palmiye Yaşam Boyu Başarı Ödülü’, ünlü oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood’a verildi Eastwood, Mayıs ayında düzenlenecek olan Canes Film Festivaline, Güney Afrika’da bulunduğu için katılamayacak Eastwood’un son filmi Gran Torino’nun, Fransa prömiyeri için Paris’te bulunmasını fırsat bilen şenlik organizatörleri, yönetmene ödülünü verdiler Ödülünü katıldığı bir basın konferansı ve kokteyl esnasında, festival başkanı Giles Jacob'un elinden bölge Eastwood şunları söyledi: “Bu ödül için beni seçmenizden dolayı çok mutluyum Fransız sinemacılar, bütün kariyerim baştan başa bana takviye oldular Ilk yönetmenlik denemede, ülkemdeki sinemacılar suskun kalırken Fransızlar beni desteklediler Fransa, sinemaya sanat olarak yakında olacak olan ve bu sanatı takdir eden ilk ülkedir SADECE BERGMAN ALMIŞTI Daha önce Altın Palmiye Hayat Boyu Başarı Ödülü, Cannes Film Festivali’nin ellinci yıldönümü sebebiyle 1997 yılında bir defa verilmişti Ilk ödüle 2007 yılında yaşamını yitiren İsveçli Ingmar Bergman değerinde görülmüştü