Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çoban çantası

Çoban çantası
0
56

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Çoban çantası çoban çantası çoban çantası faydaları ve zararları çoban çantası, çobançantası, faydaları, bitkisi, otunun zararları, neye iyi gelir, otu, çayı, nasıl kullanılır, bitki, ne işe yarar Daha önce çoban çantası diye bir bitki duydunuz mu bilmiyorum ama, ben hemen şimdi yeni duydum Böyle bir bitkinin varlığından bihaberdimcobancantasi5c51233667ab1pngalt :D:D :D:D :D:D Hemen gelin benimle birlikte, bu bitkinin nasıl bir ot olduğunu ve faydaları ile birlkite zararlarını, ayrıca uygulama yöntemlerini öğrenin Melek'lercobancantasi5c5123366da73alt 1548821297 1548821297 cobancantasi5c51233698917cobancantasi5c51233698917 cobancantasi5c51233698917 Çobançantası Shepherd's Purse Çobançantası BitkisiÇobançantası (Capsella bursapastoris L), yol kenarlarında, çayırlarda, tarlalarda, hendeklerde, bayırlarda ve sebze bahçelerinde yetişen bu çok değerli bitki, can sıkıcı yabani bir ot olarak bilinir Medik, kuşkuşotu ve Çıngıldaklı Ot olarak da anılır Yamalı dişli yapraklar, Kara Hindiba da olduğu gibi, açılmış bir gülü andırırlar Bitkinin boyu 40 cm dek uzayabilir Çiçeklenme zamanı, Marttan Kasıma kadardır Minicik benekli beyaz çiçekleri önce bir üzüm salkımı biçimindeyken, daha sonra uzun bir meyve salkımına dönüşür Fidan Gibi saplarının ucunda, dokunulduğunda deri hissini veren, küçük kalp biçiminde meyveler yetişir Tavuklar, bu yürek biçimindeki çantacıklara aleyhinde özel bir sevgi besler Kar erimeye başlayıp, don olayı sona erdiğinde, çobançantası tekrar taze ve yemyeşil olarak ortaya çıkar Flavonlar, potasyum, peptid ve saponinler içerir Tatbik Biçimleri: Akarsu Planlamak: Bir tatlı kaşığı dolusu bitki, orta doruk bir su bardağı dolusu (200gr) kaynar suyla demlenir (kaynatılmaz), 10 dakika demlendikten sonradan süzülür Yukarıda özel olarak belirli dozlar açık havada genel olarak günde 23 bardak yeni demlenmiş dere, aç karnına ya da öğün arasında soğutulmadan içilir UYARILAR: Hamilelik sürecinde kullanılmamalıdır  

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt