iltasyazilim
FD Üye
Resimli Çoban Güveci Tarifi
Güveç sebze yemekleri arasında en sevilenlerinden biri, peki çoban güvecini hiç denediniz mi?
Malzemeler
1 tatlı kaşığı kimyon
1 baş sarımsak
12 kilo parça kuzu eti
2 orta yükseklik soğan
1 orta irtifa patlıcan
1 orta tepe kabak
taze fasulye
5 adet sivri biber
3 adet orta yükseklik domates
12 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı akıcı yağ
Tuzlu, karabiber
Yapılışı:
Başta sıvıyağda etleir kavurun Peşinde soğanları piyazlık, patlıcanları benekli soyup kuşbaşı doğrayalım, fasulyeleri ikiye, sivri biberleri üçe bölelim, kabağı da irice doğrayıp, sarımsakları soyalım Tüm sebzeleri oldukça büyük bir barbar koyup tuzlu, karabiber ve kimyonu ekleyelim Sebzelerin sulanmaması için 10 dakikadan artı bekletmeyin Et suyunu çektikten daha sonra sebzeleri ilave edelim Domatesleri kuşbaşı doğrayıp sebzelerin üzerine döşeyelim, üstüne fındık büyüklüğünde margarin parçaları koyalım, yarım bardak su ilave ederek pişirelim *
Güveç sebze yemekleri arasında en sevilenlerinden biri, peki çoban güvecini hiç denediniz mi?
Malzemeler
1 tatlı kaşığı kimyon
1 baş sarımsak
12 kilo parça kuzu eti
2 orta yükseklik soğan
1 orta irtifa patlıcan
1 orta tepe kabak
taze fasulye
5 adet sivri biber
3 adet orta yükseklik domates
12 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı akıcı yağ
Tuzlu, karabiber
Yapılışı:
Başta sıvıyağda etleir kavurun Peşinde soğanları piyazlık, patlıcanları benekli soyup kuşbaşı doğrayalım, fasulyeleri ikiye, sivri biberleri üçe bölelim, kabağı da irice doğrayıp, sarımsakları soyalım Tüm sebzeleri oldukça büyük bir barbar koyup tuzlu, karabiber ve kimyonu ekleyelim Sebzelerin sulanmaması için 10 dakikadan artı bekletmeyin Et suyunu çektikten daha sonra sebzeleri ilave edelim Domatesleri kuşbaşı doğrayıp sebzelerin üzerine döşeyelim, üstüne fındık büyüklüğünde margarin parçaları koyalım, yarım bardak su ilave ederek pişirelim *