Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Coca Cola'nın tersten okunuşu ne ifade eder

Coca Cola'nın tersten okunuşu ne ifade eder
0
122

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Coca Cola'nın tersten okunuşu ne açıklama eder
Neskafe, kola ve pepsi içmek caizmidir

Değerli hocalarım ilk olarak hepinizi hürmet ve sevgi ile selamlıyorum Uzun zamandan beri akıllarda hep soru işareti bırakan coca colanın tersten okunuşunun sahiden fena bir anlamı varmı ? Bu konuyu eminimki benim değin çoğu insanda merak ediyordurCevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Kolanın (coca cola) terkibinde domuz yağı ve alkol olduğu, keza yazıyı ters okusan La Muhammed La Mekke yazılmış olduğu söyleniyor dürüst mudur?
Soru
Ben kola icmeyi severim Son zamanlarda bir takım insanlar kolanın terkibinde (hazırlayışında) domuz yağı ya da alkol vardır diyorlar ya da yazıyı zıt okusan La Muhammed La Mekke yazılışı olduğunu ve bu yüzden haram olduğunu söylerler Derhal ben buna kadar kola içmeyimmi? Lütfen bana içten yolu söyler misiniz? Buna göre haram mı?

Yanıt
Değerli kardeşimiz;

Neskafe, kola ve pepsi içmek caizdir Çünkü içinde domuz yağı veya içki olduğu belirli değildir Ancak bazı alimlerimiz bu konularda kararsızlık olduğu için içilmese iyi olur demişlerdir Belirsiz şeylerden kaçınmak daima daha iyidir Hatta bazı Hanefi alimleri kahvenin bile haram olduğunu söylemişlerdir Lakin bu fetvalar genel kabul görmemiştir Bir Müslüman bu maddeleri içmekle haram işlemiş olmaz Kimseye bunları içmeyin diyemeyiz Dinen haram değildir Fakat bunları içmeyen birisini de neden içmiyorsun diye zorlayamayız

Bize tarafından böyle şeyleri öne sürmek böylece dürüst olmasa gerek eğer böyle bir niyetleri varsa biz onların bu niyetlerini gerçekleştirmiş oluruz Eğer böyle niyetleri yoksa kul hakkı geçmiş olur

Daha önceden de gördüğümüz bu resmi baştan inceledik Üstünde pozitif durmanın onların ekmeğine yağ sürmek olduğunu düşünüyoruz Reklamlarını bedava bize yaptırmış oluyorlar bu nedenle tavsiyemiz, böyle yollarla değil de başka yollarla çaba etmeliyiz Binlerce karanlığı yok etmenin yolu bir ışık yakmaktan geçer

Kesinlikle kötülüğü ve zulmü kınamalıyız ve onlara destek edenleri desteklememeliyiz Ama bu işi yaparken mukaddes şeylerin kullanılması bize tarafından böylece güzel değildir

Ilave bilgiler için tıklayınız

Selamlama ve dua ile
Sorularla İslamiyet *

858,496Konular
981,797Mesajlar
29,863Kullanıcılar
AksnjsjdSon üye
Üst Alt