iltasyazilim
FD Üye
Cocostar Çikolata Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı süt 2 poşet krem şanti 1 yemek kaşığı pudra şekeri Yaklaşık 2, 5 su bardağı hindistan cevizi (Koyuluğunu siz ayarlayın ölçüye göre) 3 paket sütlü çikolata
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 30dk Cocostar Çikolata Yapımı Tarifi Yapılışı
Çocukların severek yediği yapımı kolay bir o kadar da lezzetli bir atıştırmalık
1 çay bardağı sütü iki poşet krem şanti üzerine hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyip güzelce karıştıralım Kurabiye hamuru kıvamı alınca cevizden biraz büyük parçalar alıp rulo haline getirelim Yan kısımlarını elimizle düzleyelim ve hafif bir kavis verelim Uygun bir kaba alıp buzlukta da 15 dk dinlendirip bekletelim
Bu arada çikolataları da sıcak su buharında benmari usulu eritelim (Çikolataya kesinlikle su sıçratmıyoruz yoksa pütür pütür olur) erittiğimiz bu çikolataya sekil verdiğimiz hindistan cevizlerini buluyoruz iyice daha sonra yağılı kağıt serilmiş bir borcam veya tepsiye alıyoruz bunları Hazırladığımız cocostarların üzerinin katılaşması için 15 dk buzdolabına kaldırıyoruz sonra çıkartıp kalan çikolatayı üzerine ince bir şekilde gezdirelim ve 15 dk daha buzdolabında soğusun hazır
1 çay bardağı süt 2 poşet krem şanti 1 yemek kaşığı pudra şekeri Yaklaşık 2, 5 su bardağı hindistan cevizi (Koyuluğunu siz ayarlayın ölçüye göre) 3 paket sütlü çikolata
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 30dk Cocostar Çikolata Yapımı Tarifi Yapılışı
Çocukların severek yediği yapımı kolay bir o kadar da lezzetli bir atıştırmalık
1 çay bardağı sütü iki poşet krem şanti üzerine hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyip güzelce karıştıralım Kurabiye hamuru kıvamı alınca cevizden biraz büyük parçalar alıp rulo haline getirelim Yan kısımlarını elimizle düzleyelim ve hafif bir kavis verelim Uygun bir kaba alıp buzlukta da 15 dk dinlendirip bekletelim
Bu arada çikolataları da sıcak su buharında benmari usulu eritelim (Çikolataya kesinlikle su sıçratmıyoruz yoksa pütür pütür olur) erittiğimiz bu çikolataya sekil verdiğimiz hindistan cevizlerini buluyoruz iyice daha sonra yağılı kağıt serilmiş bir borcam veya tepsiye alıyoruz bunları Hazırladığımız cocostarların üzerinin katılaşması için 15 dk buzdolabına kaldırıyoruz sonra çıkartıp kalan çikolatayı üzerine ince bir şekilde gezdirelim ve 15 dk daha buzdolabında soğusun hazır