iltasyazilim
FD Üye
COCOSTAR KEK
COCOSTAR KEK İÇİN MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt veya süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım dere kaşığı karbonat üstüne yarım limon suyu
kek fırından çıkınca nemlendirmek için 1 çay bardağı süt
COCOSTAR KEK KREMASI İÇİN:
yarım litre süt
6 çorba kaşığı irmik
1 akarsu bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek yemek kaşığı tereyağ (6070 g değin)
COCOSTAR KEK ÜZERİ İÇİN :
1 paket bitter çikolata (80 g)
2 yemek yemek kaşığı çokokrem
COCOSTAR KEK YAPILIŞI:
Başta yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır ,yoğurt,kakao ve yağ eklenip çırpılır un ,kabartma tozu ,karbonat (üzerine yarım limon suyu sıkılır) konur ve karıştırılır Yağlanmış orta tepe dikdörtgen borcama dökülüp 170 derecede pişirilirFırından çıkınca üzerine soğuk süt kaşık kaşık gezdirilir
Kek pişerken süt ve irmik ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynayınca şeker konur 12 dakika kaynatılıp ocaktan alınırTereyağ ve hindistan cevizi eklenir yağ eriyene dek karıştırılır
Kek ılıyınca üzerine krema düzgünce yerleştirilir(kıvamı biraz koyu oluyor kekin üzerine kaşık kaşık paylaştırıp düzeltin)
Çikolatayı ve çokokrem beraber benmari usulu eritip kremanın üstüne yayınlama ve biraz soğuyunca çatalla şekil yapın dolapta bir süre dinlendirip servis yapın (ben akşamdan yaptım )ertesı gün mısafırıne daha bır hoş tad alıyor
SIHHAT OLSUN *
COCOSTAR KEK İÇİN MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt veya süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım dere kaşığı karbonat üstüne yarım limon suyu
kek fırından çıkınca nemlendirmek için 1 çay bardağı süt
COCOSTAR KEK KREMASI İÇİN:
yarım litre süt
6 çorba kaşığı irmik
1 akarsu bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek yemek kaşığı tereyağ (6070 g değin)
COCOSTAR KEK ÜZERİ İÇİN :
1 paket bitter çikolata (80 g)
2 yemek yemek kaşığı çokokrem
COCOSTAR KEK YAPILIŞI:
Başta yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır ,yoğurt,kakao ve yağ eklenip çırpılır un ,kabartma tozu ,karbonat (üzerine yarım limon suyu sıkılır) konur ve karıştırılır Yağlanmış orta tepe dikdörtgen borcama dökülüp 170 derecede pişirilirFırından çıkınca üzerine soğuk süt kaşık kaşık gezdirilir
Kek pişerken süt ve irmik ocağa konarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir kaynayınca şeker konur 12 dakika kaynatılıp ocaktan alınırTereyağ ve hindistan cevizi eklenir yağ eriyene dek karıştırılır
Kek ılıyınca üzerine krema düzgünce yerleştirilir(kıvamı biraz koyu oluyor kekin üzerine kaşık kaşık paylaştırıp düzeltin)
Çikolatayı ve çokokrem beraber benmari usulu eritip kremanın üstüne yayınlama ve biraz soğuyunca çatalla şekil yapın dolapta bir süre dinlendirip servis yapın (ben akşamdan yaptım )ertesı gün mısafırıne daha bır hoş tad alıyor
SIHHAT OLSUN *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.