Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cocuğum Ders Calışmıyor Ne Yapmalıyım?

Cocuğum Ders Calışmıyor Ne Yapmalıyım?
0
150

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Cocuğum Ders Calışmıyor ne yapmalıyım diyorsanız!

Sizde cocuğunuzun ders calışmamasındna mı yakınıyorsunuz uzulmeyin herşeyin olduğu gibi bu sorununda cozumu bulunuyorCocukların duzenli ve istiyerek ders calışmaları icin yapmanız gereken onemli birkac onerimiz olacak sizlere bu onerileri dikkate alarak cocuklarınıza yaklaşırsanız goreceksiniz ki cocuğunuzun ders calışma isteği yerine gelecektir

imagescocugumderscalismiyorneyapmaliyim5aee60a8a52ef

Cocuklara sorumluluk almayı ancak bizler oğretebiliriz, cocuklar kendi kendilerine sorumluluk duygusuna sahip olmazlar Cocuklara sorumluluk vermenin yolu, ne yapacaklarını emir cumleleriyle soylemek ya da bak sonra pişman olursun seklinde gelecekte ne yaşayacakları ile ilgili nutuklar cekmek değildir Şiddet kullanmak hic değildir, siz bunları yaptınız demiyorum ama bir cok ana babanın tavrı olduğu icin yazıyorum

Cocuğa sorumluluk vermenin en kestirme yolu:

1Kendi yapabileceği şeyleri yaparak cocuğu tembelleştirmemektir Ama bunu yaparken uslubunuz sen kendin yap artik koca cocuk oldun gibi itici bir uslup olmamalı Cocuğa şefkat ederek, nasıl yapacağını yardımcı olur bir uslupta soyleyerek ve gostererek kendi işini kendisinin yapmasını oğretmeliyiz

Cok kucuk olduğunu duşunduğunuz boyle bir kac rehberliğiniz yol gostermeniz cocuğun sorumluluk alıp bir şeyler yapma isteğini arttıracaktır Kendisinin bir şeyleri nasıl yapacağını bilip yaptığını gormesi cocuğu mutlu eder cunku

2Kendi isteğiyle yaptığı ufak hatalara izin vermek, buyutmemek, sonuclarına katlanmasına boylece ders cıkarmasına zemin hazırlamak Bu, dışarı cıkarken yanına almaması gereken bir şeyi (alma dediğiniz halde) ağır gelince taşıyamayıp size vermesine razı olmamak gibi bir ornekle acıklanabilir Sana ağır geleceğini ve taşıyamayacağını soylemiştim, ama sen almakta kararlıydın Şimdi bu kararının sonuclarını yaşamalısın gibi bir cumleyle yaptığı bazı şeylerin sonuclarının ağır gelebileceğini, bunu bastan duşunmek gerektiğini hayatin icinde kucuk derslerle cocuklara oğretmek gerekir

Ama cocukla konuşurken bak gordun mu ben hakli cıktım gibi bir rakip ya da duşman edasıyla değil, şefkat eden bir yol gosterici edasıyla bu gibi cumleleri soylemeliyiz

Okul dersleri ve başarısı ile ilgili olarak da, cocuğunuza surekli ders calış ders calış demek yerine, karşınıza alıp yavrum ben seni cok seviyorum şu şu sebeplerden dolayı ders calışmanı istiyorum, gayret edip başarılı olamasan da seni olduğun gibi kabul ediyorum ancak gayretini gormek istiyorum gibi bir konuşma yapın

Sana surekli ders calış demekten ben de rahatsız oluyorum, senin de rahatsız olduğunu biliyorum Sana boyle demek istemiyorum artik, bir faydası olmadığını da goruyorum İstersen gel daha iyi ders calışman icin ortak kararlar alalım, hem sen rahat edersin mutlu olursun, derslerinle ilgili sorumluluğu yeterince yerine getirince icin ferahlar, hem eğlence oyun gibi diğer şeylere de icin rahat olarak daha fazla vakit ayırabilirsin Hem de ben daha mutlu olurum senin gayretini gorunce gibi bir konuşma yapın

Gunluk plan yapmak ya da kararlar almak icin sitemizdeki Okulda Başarılı Olmak İcin Altın Kurallar yazısını okuyabilir, cocuğunuza da okutabilir ya da anlayacağı kadar beraber okuyabilirsiniz Yazıda verilen bazı tavsiyeleri uygulamak uzere cocuğunuzla kararlar alabilirsiniz Aldığınız kararlar cocuğunuzun karakterine evinizin duzenine uygun olsun, mukemmeliyetci davranıp uygulayamacağınız kararlar almayın

Aldığınız kararlarda yaptığınız planlarda uygulama aşamasında ufak sapmalar ihlaller olursa hemen buyutmeyin Her ihlalde dile getirip kredinizi tuketmeyin, ihlalleri not alın, kararları uygulayıp uygulayamadığınızla ilgili haftada bir cocuğunuzla belirlediğiniz bir gunde bir toplantı yapın, uygulayamadığınız planlar ile ilgili değerlendirme yapın Değerlendirme esnasında, yapıcı ve olumlu olun Biz senin icin uğraşıyoruz burada ama bak yine boyle oluyor, istediğim gibi olmuyor gibi cocuğu soğutacak cumleler kullanmayın Cocuğun başardığı şeylere ve gayretine vurgu yapın, takdir edin Unutmayın başarılar sabır ve gayret eşliğinde elde edilir